De ce ar trebui sa mananci usturoi crud cat mai des?

Usturoiul nu se poate folosi doar pentru a conferi mai mult savoare felurilor de mancare ci se poate folosi si pe post de medicament pentru a trata numeroase boli si pentru a te mentine intr-o forma excelenta.

Avantajele usturoiului pentru sanatate sunt excelente datorita compusilor sai naturali precum alicina care este excelenta pentru sistemul cardio-vascular. Usturoiul contine si un numar mare de vitamine, de minerale, nutrienti si de enzime, dar si de amino-acizi.

De ce ar trebui sa consumi usturoiul crud? Deoarece usturoiul crud sau fiert te va priva de beneficiile alicinei. Alicina este produsa atunci cand tai in bucati usturoiul si alinaza intra in contact cu aliina. Se recomanda sa se consume usturoiul dupa ce l-ai maruntit si l-ai lasat in aer liber timp de 5-10 minute, timpul necesar pentru a i se activa toate beneficiile.

Nu stii cum sa il consumi crud in viata de zi cu zi? Il poti folosi in tot felul de preparate, in sucurile smoothie sau in sucurile verzi. Iata insa care sunt avantajele usturoiului crud pentru sanatatea ta.

Poate trata cancerul. Mancand usturoi crud vei putea reduce riscul de a dezvolta mai multe tipuri de cancer mai ales cel de prostata, de uter, cel colo-rectal sau de stomac. Usturoiul impeidica celulele canceroase sa se divizeze si contribuie la distrugerea lor. In plus, este un aliat de pret pentru ca sangele sa fie cat mai curat.

Sanatatea cardiovasculara. Consumul regulat de usturoi poate contribui la reducerea nivelului de colesterol rau. Alicina te ajuta si sa reduci riscurile de a suferi din cauza unui accident vascular cerebral.

Stimuleaza sistemul imunitar. Usturoiul are cele mai puternice virturi antivirale. Poate trata in mod eficient infectiile si este un excelent scut antiraceala.

Amelioreaza sanatatea oaselor. Usturoiul este excelent pentru sanatatea oaselor si permite in acelasi timp cresterea nivelului de estrogen la femei.

Este bogat in antioxidanti. Usturoiul contine un nivel ridicat de antioxidanti care participa la reducerea stresului oxidativ, distrugand  radicalii liberi. Acestia pot distruge membrana celulara si pot ataca ADN-ul. Nu uita ca stresul oxidativ poate fi legat de numeroase probleme de sanatate.

About the author
articolesite

Leave a Comment