Otetul de mere este un produs natural extrem de folosit in lumea intreaga, fie in scopuri culinare, fie in scopuri medicinale. In ultimii ani, folosirea otetului de mere a devenit din ce in ce mai populara deoarece s-a dovedit stiintific faptul ca acesta are o multime de beneficii asupra organismului. Acest produs este bogat in vitamine, minerale, enzime si pectine si in o multime de alti nutrienti care fac din el un excelent aliat al sanatatii noastre.
Otetul de mere imbunatateste digestia
Daca te confrunti cu probleme digestive, o simpla combinatie de apa si de otet de mere poate fi solutia ideala. Pentru a o prepara trebuie doar sa diluezi o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si sa o bei cu o jumatate de ora inainte de fiecare masa. Acest preparat iti va ajuta sistemul digestiv sa digere mai bine alimentele ingerate.
Otetul de mere combate aciditatea stomacala
Otetul de mere este un produs alcalinizant care ne poate ajuta sa tinem sub contriol PH-ul organismului nostru si sa combata aciditatea stomacala. Cu toate acestea, in cazul persoanelor care sufera de arsuri stomacale si ulcer cronic, acest produs poate fi putin prea agresiv. Pentru a realiza acest tratament iti recomandam sa folosesti otet diluat. Acesta va actiona ca un laxativ lejer si va combate problemele de constipatie.
Elimina bacteriile intestinale si evita candidoza
Acizii malic si acetic, prezenti in otetul de mere pot fi extrem de sanatosi pentru flora noastra intestinala. Otetul de mere actioneaza ca un puternic antibacterian, antimicotic si antimicrobian, capabil sa elimine si sa evite un numar mare de infectii, in special cele provocate de ciuperca Candida, ciuperca care ne ataca intestinele in mod progresiv.
Otetul de mere contribuie la reglarea nivelului de zahar din sange
Acidul acetic este un compus activ al otetului de mere, un compus ce ii da o putere formidabila, capacitatea de a reduce nivelul de zahar din sange. Acest acid ne ajuta organismul sa digere mai bine hidratii de carbon simpli aflati in corpul nostru si contribuie la eliminarea zaharului prezent in sange. Studii recente au ajuns la concluzia ca otetul de mere are un efect antiglicemic care contribuie la ameliorarea secretiei naturale de insulina de care corpul nostru are nevoie.
Otetul de mere diminueaza hipertensiunea arteriala
Numeroase studii demonstreaza ca otetul de mere poate contribui cu succes la diminuarea hipertensiunii arteriale. Acest lucru se datoreaza faptului ca acesta contribuie la cresterea nivelului de oxid nitric, ceea ce permite destinderea si dilatarea vaselor de sange.