De ce sa consumi rubarba?

Consumul regulat de rubarba este o modalitate excelenta de a aduce organismului o multime de beneficii- rubarba iti va proteja organismul de cancer, te va ajuta sa te mentii in forma si te va ajuta sa elimini colesterolul rau.

La fel ca si alte legume in nuante de rosu, rubarba este un fruct excelent pentru a te proteja de cancer, deoarece este foarte bogata in polifenoli, molecule cu proprietati anti-cancer. Dar capacitatile sale anti-cancer nu ar trebui sa fie singurul motiv pentru care trebuie sa consumi rubarba intreg anul.

Rubarba este foarte buna pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de rubarba la persoane care prezinta un risc ridicat de a dezvolta boli cardiovasculare va ajuta la diminuarea nivelului de colesterol rau, fara sa distruga insa nivelul de colesterol bun. Acest lucru se datoreaza nivelului ridicat de fibre solubile.

Rubarba te ajuta sa iti pastrezi silueta. Rubarba este foarte bogata in apa si contine un nivel foarte scazut de glucide si de lipide si deci si foarte putine calorii. Consumata cu moderatie te poate ajuta sa slabesti. Printre altele, aporturile nutritionale ale rubarbei sunt excelente pentru buna functionare a organismului. Contine calciu, magneziu si vitaminele E, B, C, A si K. Se recomanda deci sportivilor sau copiilor care sunt in crestere. Consumata cruda dimineata, te va ajuta sa iti faci plinul de energie.  Aportul sau de vitamina K este excelent pentru coagularea sangelui.

Rubarba este cea mai buna pentru digestie. Fibrele pe care le contine rubarba, care se ascund in special in tija sa ajuta sa buna functionare a tranzitului intestinal si pot stimula foarte bine sistemul digestiv. Sub forma de compot, este un excelent laxtiv.

Rubarba te ajuta sa lupi contra inflamatiilor. Rubarba este un excelent antiseptic capabil sa diminueze inflamatiile precum diareea, problemele cu gingiile sau cu dintii, etc.

Rubarba contine foarte putine calorii. Cu doar 15 kcal pe 100 de grame, rubarba este un aliment excelent care contine foarte putine calorii. Deoarece contine si foarte putine lipide si glucide, este o alegere excelenta daca esti la regim.

Consuma deci rubarba sub toate formele sale- compot, tarta, dulceata, deoarece este o alegere excelenta pentru organism.

About the author
articolesite

Leave a Comment