Stiai ca, pe langa faptul ca morcovul este aliatul tau de pret in lupta impotriva procesului de imbatranire, iti protejeaza vederea si are grija de ochii tai?
Morcovul este una din cea mai folosita leguma din bucatarie. Este originar din Asia Centrala insa actualmente este cultivata in majoritatea tarilor din lume. Gustul sau delicios si multiplele intrebuintari fac din morcov un ingredient de nelipsit din unele retete si din bucatariile gospodinelor. In plus, morcovul reprezinta un compus activ, prezent in numeroase produse de frumusete.
S-a demonstrat faptul ca morcovul are o puternica valoare nutritionala cu beneficii multiple asupra sanatatii. Una din principalele proprietati ale morcovului este urmatoarea: continutul bogat de Vitamina A care se acumuleaza in organism in momentul in care este consumat morcovul. In plus, morcovul contine o multime de alti compusi sanatosi.
Unul din principalele motive pentru care morcovul este ideal in cadrul unui regim alimentar echilibrat este acela ca are un continut scazut de calorii, in sodiusi in hidrati de carbon. Morcovul nu contine nici colesterol, nici grasimi saturate, ceea ce il face ideal pentru persoanele care sufera de probleme cardiovasculare.
Morvocul contine o cantitate insemnata de fibre, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic, mangan, fier, potasiu si cupru. Efectul sau diuretic face din morcov leguma ideala pentru curatarea rinichilor, pentru prevenirea retentiei de apa si pentru incurajarea dezintegrarii calculilor renali.
Morcovul imbunatateste sanatatea vizuala datorita continutului bogat in Vitamina A. Morcovul contribuie la diminuarea colesterolului rau si previne accidentele vasculare cerebrale precum si crizele cardiace. Antioxidantii, vitaminele, fibrele si mineralele sustin alimentatia oricarei persoane isi doreste sa slabeasca fara sa fie nevoita sa se supuna unui regim strict. Compusii antioxidanti si cicatrizanti existenti in morcov fac din acesta un aliat de pret pentru sanatatea pielii, atat la nivel intern cat si la nivel extern.
Continutul bogat de betacaroten, o substanta care se transforma in Vitamina A odata ajunsa in organism ar putea contribui la prevenirea imbatranirii premature ale organelor interne ale pielii. Datorita continutului bogat de antioxidanti acest vegetal contribuie la impiedicarea actiunilor radicalilor liberi care deterioreaza celulele si care sunt asociati dezvoltarii diferitelor tipuri de cancer.