Dieta cu anghinare are drept scop pierderea in greutate, dar nu numai. Daca vei adauga o anghinare la tine in meniu in fiecare zi, dar si apa in care a fiert, vei reusi sa te bucuri de beneficii formidabile si neasteptate.
Un sistem imunitar mai puternic. Anghinarea este considerata drept un superaliment. Contine o multime de fitonutrienti si antioxidanti puternici, la fel de puternici ca si cei din coacaze, ciocolata sau vinul rosu.
Antocianinele, dar si quercentina prezenta in anghinare sunt de mare ajutor atunc cand vine vorba despre intarirea sistemului imunitar.
O digestie ameliorata. Dupa doar doua zile in care ai consumat anghinare, vei observa ca digestia se va imbunatati. Anghinarea este un remediu foarte bland pentru indigestie sau durerile la stomac. Cinarina, cel mai apreciat compus al sau este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre stimularea productiei de bila. Astfel, va ajuta la accelerarea miscarii alimentelor si reziduurilor in intestine, pentru a reduce senzatia de inflamatie. Pur si simplu fabulos.
Pe de alta parte, mai contine si inulina, un tip de fibra insolubila, care actioneaza ca si un prebiotic. Anghinarea este ideala deci pentru a mari numarul de bacterii bune in organism.
Un ficat mai sanatos. Anghinarea este cea mai buna idee si atunci cand vine vorba despre reducerea nivelului de colesterol sau a lipidelor din organism. Daca mai adaugam si actiune sa antioxidanta la toate astea, actiunea sa purificatoare si anti-inflamatorie, vom intelege repede de ce aceasta leguma este cea mai buna pentru ficat.
Iti va regla presiunea arteriala. Alimentele bogate in potasiu precum bananele, anghinarea sau telina te ajuta sa mentii la un nivel optim electrolitii din corp. In plus, anghinarea este foarte bogata si in magneziu, un mineral esential pentru a reduce impactul nociv al sodiului, necesar pentru reglarea presiunii arteriale.
Vei slabi dar iti vei mentine sanatatea in acelasi timp. Trebuie sa stii ca nu exista alimente miraculoasa care sa te ajute singure sa slabesti. Dar exista unele alimente care favorizeaza anumite mecanisme care ajuta acest proces. Anghinarea este foarte utila deoarece poate ameliora digestia si ajuta la descompunerea si celor mai rezistente grasimi.