Fa-ti plinul de vitamine si de minerale in aceasta iarna!

Magneziu, zinc, vitaminele C, B sau D… toti acesti micronutrienti sunt mai mult ca niciodata indispensabili in aceasta perioada.

Micronutrientii sunt cei care au grija de tonusul nostru pe timp de iarna, atunci cand imunitatea este pusa la grea incercare de numerosii virusi care circula peste tot.

Dar asta nu inseamna ca va trebui sa consumi orice aliment gras sau orice aliment prea dulce si ca iti vei pune silueta in pericol.

Fa-ti plinul de magneziu in aceasta iarna. Mineralul acesta este cel care participa la peste 300 de reactii in corp. Este indispensabil pentru transmisiunile din influxul nervos, pentru relaxarea musculara si pentru a produce mai multa energie in interiorul celulelor.

Pentru a nu –ti afecta silueta in vreun fel, iti poti face plinul de magneziu consumand cereale integrale, legume uscate, oleaginoase, cacao si anumite tipuri de ape minerale.

Fa-ti plinul de fier in aceasta iarna. Un compus al hemoglobinei, fierul este cel care permite transportarea oxigenului si fixarea sa de catre muschi. Orice carenta se poate traduce printr-o stare de oboseala intensa si printr-un sistem imunitar la pamant.

Poti consuma fier si iti poti mentine silueta in acelasi timp, apeland la carnea alba slaba, la ficat, la leguminoase sau la scoici.

Fa-ti plinul de zinc iarna. Acest mineral indispensabil pentru reactia anumitor enzime in organism are un efect stimulant asupra imunitatii. Poate contribui si la reducerea starii de oboseala si ajuta in acelasi timp la metabolismul glucidelor.

Zincul din stridii, ficat, crustacee sau anumite tipuri de carne te va ajuta sa te mentii in forma si sa iti mentii silueta in acelasi timp.

Fa-ti plinul de vitamina C iarna. Vitamina C este cea care intareste sistemul imunitar, fiind cea care stimuleaza productia de interferon, o molecula produsa de celulele sistemului imunitar pentru a distruge microbii. Are de asemenea, cea mai puternica actiune antioxidanta.

Consuma cat mai mult kiwi, citrice, fructe rosii si varza pentru a beneficia de toate proprietatile sale minunate.

Fa-ti plinul de acizi grasi omega 3 iarna. Acestia pot favoriza productia de globule albe, specializate in productia de anticorpi, avand in acelasi timp o actiune anti-inflamatorie.

Consuma deci cat mai mult pesti grasi, oleaginoase, ulei de rapita sau seminte de in si de chia.

Fa-ti plinul de vitamina D iarna. Vitamina D este cea care poate favoriza actiunea globulelor albe, neutralizand bacteriile si stimuland productia de substante anti-infectioase si anti-inflamatorii. Consuma mai ales peste gras si galbenus.

Fa-ti plinul de vitamina B iarna. Toate vitaminele din grupa B sunt cele care permit transformarea in energie a glucidelor, a proteinelor sau a lipidelor din alimentatie. Poti contribui si la functionarea sistemului nervos si la fabricarea de globule albe sau rosii.

Le poti gasi in legumele uscate, in cerealele integrale, peste, ciuperci, oua sau branzeturi.

About the author
articolesite

Leave a Comment