Fiecare ulei cu beneficiile sale!

Uleiurile vegetale actioneaza ca un veritabul carburant pentur organism. Acestea ne furnizeaza acizi grasi si vitamine indispensabile pentru o buna stare de sanatate. Fata de materiile grase animale care sunt bogate in acizi grasi saturati, care ar putea cauza boli cardio-vasculare, uleiurile vegetale sunt constituite din acizi grasi nesaturati care au multiple beneficii. Este deci mai mult decat necesar sa fie consumate in mod regulat.

Masline, floarea soarelui, in sau avocado… varietatile de ulei sunt numeroase si uneori este destul de greu sa alegi. Descopera diferitele beneficii ale uleiurilor vegetale si alege-l pe cel potrivit pentru tine.

Uleiul de arahide. Este stabil la caldura si poate fi folosit la temperaturi ridicate sau la prajeli. Are un gust neutru deci nu schimba gustul alimentelor. Insa este destul de bogat in acizi grasi saturati si este destul de sarac in acizi grasi omega 3.

Uleiul de rapita. Este un ulei foarte bogat in omega 3. 2 linguri din acest ulei acopera toate nevoile zilnice de acizi grasi omega 3. Este si o sursa excelenta de vitamina D. Are incredibile proprietati nutritionale deci se poate folosi in fiecare zi. Are insa o stabilitate mediocra la caldura deci cel mai bine ar fi sa se foloseasca la salate.

Uleiul de floarea-soarelui. Este o sursa excelenta de vitamina E deci ajuta organismul sa lupte contra agresiunilor exterioare. Previne deci imbatranirea. Are un gust neutru deci se potriveste cu toate alimentele.

Uleiul de masline. Are un gust foarte bun si rezista foarte bine la temperaturi ridicate. Este excelent pentru inima, poate diminua hipertensiunea, activeaza functiile hepatice si favorizeaza eliminarea bilei. Favorizeaza si nivelul de colsterol bun in detrimentul celui rau.

Uleiul de nuci. Are un rol fundamental in reducerea nivelului de colesterol rau si a nivelului de trigliceride. Este o sursa excelenta de vitamina E si de magneziu si poate preveni imbatranirea organismului. Este foarte bogat in acizi grasi omega 3 si are un gust fin pentru cei mai gurmanzi.

Uleiul de avocado. Este ideal pentru a hidrata pielea, unghiile si parul. Favorizeaza tranzitul intestinal.

Uleiul de in. Intareste sistemul imunitar si echilivreaza hormonii foarte bine. Este foarte eficient pentru cicatrizarea plagilor.

About the author
articolesite

Leave a Comment