Fructele care te ajuta sa lupti contra inflamatiilor

Exista unele alimente care pot provoca inflamatii, gaze sau constipatie. Dar mai exista altele care te pot ajuta sa rezolvi aceste probleme. Care sunt cele mai bune fructe pentru a lupta contra inflamatiilor?

Mesele copioase, hidratii de carbon, grasimile si gustarile nesanatoase sunt factori ce pot duce la balonari. Iar proastele obiceiuri alimentare duc atat la complicatii fizice cat si la unele estetice. Din fericire insa, fructele sunt de mare ajutor pentru a combate constipatia, inflamatiile si gazele si sunt foarte usor de integrat intr-un meniu mai sanatos si mai echilibrat. Care sunt cele mai bune idei?

Citricele. Portocalele si grepfrutul contin un procent de 90% apa. Sunt deci perfecte pentru a elimina apa care se aduna in organism. In plus, citricele sunt cele care pot elimina sodiul pe care il consumam uneori in exces la anumite mese.

Lamaia este un diuretic si un laxativ natural pe care il poti amesteca cu apa calduta si il poti consuma dimineata pe stomacul gol.

Pepenele rosu. Un alt fruct foarte bogat in apa pe care il poti savura pentru a elimina excesul de apa in organism. Mai ales pe cel care se acumuleaza la nivelul abdomenului. Pe langa pepenele rosu, pepenele galben si piersica sunt si ele ideale pentru a favoriza reducerea inflamatiilor.

Avocado. Uneori, problemele cu inflamatiile apar din cauza incapacitatii de a ingera in mod corect alimentele consumate sau din cauza intolerantei la anumite ingrediente. Daca enzimele stomacului nu isi pot face asa cum trebuie treaba, grasimile si hidratii de carbon petrec mai mult timp in stomac si pot provoca inflamati si gaze. Avocado contine o enzima numita lipaza care are capacitatea de a descompune grasimile.

Ananasul. Un alt fruct care contine un procent de 85% apa. Dar contine si o enzima digestiva, numita bromelina care poate descompune proteinele care se acumuleaza in stomac.

Merele. Bogate in apa si pectine, merele vin cu o multime de beneficii. Pot elimina apa, pot reduce inflamatiile si pot calma apetitul. In plus, contin fibre si aminoacizi care pot ameliora digestia.

Rodia. Sucul sau samburii sai sunt cele mai bune idei pentru a lupta contra kilogramelor in plus si a inflamatiilor.

 

About the author
articolesite

Leave a Comment