Iata cateva motive pentru care sa te inscrii la un curs de limba germana

Stim ca limba germana nu este preferata tuturor, pentru ca pare destul de complicata. Adevarul este ca, odata ce prinzi regulile, iti dai seama ca este cat se poate de usoara! Tot ce trebuie sa faci este sa dedici cat mai mult timp invatarii, sa fii perseverent/a si sa nu-ti pierzi speranta ca studiul tau va da roade.

Dar care sunt beneficiile invatarii acestei limbi si de ce te incurajam sa te inscrii la un curs de limba germana imediat?

  1. Perspective profesionale

Limba germana este un atu extraordinar in CV-ul oricarei persoane. Fie ca vrei sa urmezi o cariera in lingvistica sau traduceri, fie ca vrei sa te dezvolti in domeniul afacerilor sau in domeniul stiintific si al cercetarilor – limba germana iti va fi un partener de incredere!

De exemplu, stiai ca limba germana este una dintre cele mai folosite limbi in ramura stiintifica? Germania este pe locul trei in topul tarilor care contribuie la cercetarile si progresul din domeniul stiintific!

  • Schimburi de experienta sau studiu in Germania

Daca urmeaza sa absolvesti liceul sau facultatea si vrei sa continui studiile in afara tarii, Germania poate fi o optiune excelenta pentru tine, in functie de sfera profesionala in care vrei sa activezi. Daca cunosti limba germana, ai mult mai multe sanse sa fii acceptat/a la o universitate din Germania sau la un schimb de experienta de tip Erasmus, de exemplu.

  • Posibilitatea de a cunoaste cultura germana

Limba germana a fost limba unor mari personalitati – Goethe, Franz Kafka, Thomas Mann, Friedrich Schiller, Arthur Schopenhauer, Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart – acestea sunt doar cateva personalitati care au vorbit si creat in limba germana.

Daca esti pasionat de cultura si arta, limba germana va fi instrumentul cheie in navigarea acestui domeniu. Posibilitatea de a-l citi pe Kafka in original, de exemplu, este visul oricarei persoane pasionate de literatura clasica! Asadar, daca vrei sa ai oportunitatea sa descoperi unele dintre cele mai semnificative creatii ale lumii in limba in care au fost concepute, nu ezita sa te inscrii la un curs de limba germana!

Am uitat sa mentionam ceva si pentru cei pasionati de literatura contemporana – aproape o cincime din cartile lumii sunt publicate in limba germana si foarte putine dintre acestea sunt traduse in limba engleza. Imagineaza-ti ce privilegiu vei avea sa le descoperi in original!

  • Vei pune bazele invatarii altor limbi

Orice limba pe care o invatam pune bazele invatarii altor limbi, in special daca sunt din aceeasi familie. De exemplu, daca cunosti limba engleza, iti va fi mult mai usor sa inveti limba germana, pentru ca multe cuvinte si reguli se aseamana. Daca inveti limba germana, poti continua cu limba olandeza.

Daca visezi sa devii poliglot, trebuie neaparat sa te inscrii la un curs de limba germana, care va fi ca o punte intre limbile pe care deja le cunosti si cele pe care urmeaza sa le studiezi. Cu cat mai multe limbi inveti (in special daca sunt mai complicate), cu atat mai usor le vei asimila pe celelalte!

Te-am convins sa te inscrii la un curs limba germana? Contacteaza acum echipa Bsmart pentru a-ti indeplini visul!

About the author
articolesite

Leave a Comment