Coriandrul este o iarba cu multiple beneficii pentru sanatate. Este cel care te ajuta sa lupti contra anemiilor, sa reduci durerile menstruale, sa detoxifici sangele sau sa vindeci un herpes…
Cu siguranta ca ai folosit acest tip de iarba intr-un fel de mancare delicios si o recunosti dupa mirosul sau specific dar si dupa gustul sau.
Stiia insa ca are o multime de beneficii incredibile? Descopera in acest articol la ce poti folosi coriandrul.
Proprietatile coriandrului. Vrei sa te bucuri de toate proprietatile incredibile si sa descoperi toate avantajele acestui condiment delicios? Sunt mai mult decate incredibile.
- este anti-inflamatoriu si poate ameliora simptomele artritei.
- are proprietati anti-bacteriene si poate evita proliferarea virusului Salmonella din alimente.
- te poate ajuta sa maresti nivelul de colesterol bun si la reducerea nivelului de colesterol rau – HDL si LDL.
- poate trata gazele din stomac si preveni flatulentele.
- reduce infectiile tractului urinar.
- poate ameliora senzatia de greata.
- poate reduce durerile cauzate de colicii menstruali.
- te ajuta sa lupti contra anemiei.
- reduce inflamatiile.
- trateaza diareea mai ales atunci cand este cauzata de o infectie bacteriana.
- stimuleaza sanatatea hepatica.
- este o sursa excelenta de antioxidanti.
- poate detoxifia sangele si organismul in general.
- este o sursa foarte buna de fibre, de magneziu si de fier.
- poate ameliora simptomele si schimbarile de dispozitie provocate de ciclurile hormonale.
- poate intari foarte bine sistemul imunitar.
- elimina respiratia urat mirositoare.
- este un puternic expectorant.
- poate trata herpesul bucal.
- previne tot felul de ulcere orale.
- este si un afrodosiac foarte puternic, alaturi de scortisoara, de cuisoare, de cardamom si de ghimbir.
- te ajuta sa pierzi in greutate.
- poate trata problemele legate de hemoroizi.
- reduce grasimile de pe peretii interni ai venelor si ale arterelor.
- poate reduce problemele legate de stomac.
- poate trata problemele legate de conjuctivita, de inrosirea ochilor si degenerescenta maculara.
Coriandrul se poate folosi in produsele de patiserie, in prajituri sau paine. In deserturile lactate sau in compoturi se acorda perfect cu fructele mai acide. Daca iti plac dulciurile, il poti consuma in bomboane. Va pune cel mai bine in valoare carnea de porc sau de oaie. Se mai poate folosi in supe, sosuri, salate sau marinate.