Stiai ca dezvoltarea unor maladii precum cancerul se afla in stransa legatura cu starea ecosistemului nostru intern? Si ca daca acesta este mult prea acid trebuie sa mizezi pe alimentele alcaline?
Ce inseamna insa o alimentatie alcalina? O alimentatie alcalina inseamna o alimentatie care se bazeaza in special pe alimente care maresc pH-ul din sange si care nu favorizeaza un mediu acid in care virusii si celulele cancerigene se pot dezvolta. Atunci cand vrei sa te bazezi pe un regim de viata alcalin este destul de usor sa algei doar alimente alcalinizante in loc de alimente acidifiante si sa gatesti mult mai sanatos alimentele.
Care sunt insa alimentele alcaline?
Legumele crude. Chiar daca unele alimente sunt acide in mod natural, atunci cand le consumam, organismul le poate transforma in alimente alcaline. Consuma deci cat mai multe legume crude pentru a putea profita din plin de toti nutrientii lor. Deci nu mai sta pe ganduri si adauga la tine in meniu legume precum: sparanghel, varza, vinete, usturoi, castravete, morcovi, laptuca, andive sau sfecla.
Fructele. Fructele sunt cele care poseda o mare putere alcalinizanta. Chiar si cele care au un pH mai slab precum citricele. Poti consuma fructele pe post de desert, la micul dejun sau intreaga zi. Vin cu un nivel incredibil de vitamine care te vor ajuta sa te tii departe de cancer. Consuma deci cat mai multe banane, mere, piersici, avocado, nuca de cocos sau pepene rosu si galben.
Fructele uscate. Fructele uscate sunt cele care vin cu acizi grasi benefici si au capacitatea de a mari pH-ul in organism. Sunt foarte bune atunci cand vrei sa lupti contra bolilor cardiace sau chiar cand vrei sa slabesti deoarece sunt foarte satioase.
Meiul. Este singura cereala care are un efect 100% alcalinizant. Il poti hidrata in prealabil in apa si fierbe si consuma alturi de fructe si de legume sau chiar in sandwich.
Mierea. Pe langa faptul ca este un excelent antibiotic, mierea are o imensa putere alcalina. Poti folosi mierea pentru a indulci deserturile sau infuziile.
Clorofila. Sucurile in nuante de verde sunt foare bogate in nutrienti de care trebuie sa profiti. Seva de Aloe Vera este una din cele mai cunoscute si mai consumate.