Infuziile care pot trata sindromul colonului iritabil

Stiai ca sindromul colonului iritabil se prezinta cel mai adesea la femei? Nu se stie cu adevarat care ii sunt cauzele veritabile dar efectele sale asupra sanatatii sunt destul de greu de suportat.

Plantele medicinale sunt cea mai buna idee atunci cand vine vorba despre tratarea sindromului colonului iritabil. Care sunt cele pe care te poti baza pentru a trata aceasta problema neplacuta?

Infuzia pe baza de anason. Aceasta infuzie are un gust agreabil de lemn dulce. Dar anasonul este fara indoiala cea mai buna planta atunci cand vine vorba despre tratarea durerilor intestinale si de stomac. Poate diminua balonarile si gazele, are un efect antispasmodic deci de mare ajutor atunci cand vine vorba despre colonul iritabil.

Infuzia de musetel. O alta infuzie ideala pentru a trata sindromul colonului iritabil si pentru a-i ameliora simptomele. Florile de musetel pot sa reduca inflamatiile, au proprietati antibacteriene si relaxante.

Infuzia de menta. Menta apartine familiei plantelor carminative, antispasmodice, relaxante si sedative. Acest lucru inseamna ca odata ajunse in stomac, aceste plante actioneaza direct asupra acestuia si asupra intestinelor pentru a diminua inflamatiile, pentru a reduce durerea si au o actiune relaxanta.

Infuzia de salvie. Infuzia de salvie este infuzia de care ai nevoie in cazul in care suferi din cauza diareii, daca ai senzatii de ameteala sau varsaturi. Sunt simptomele obisnuite ale sindromului colonului iritabil. Salvia este de mare ajutor pentru a trata toate aceste probleme. In plus, are un efect sedativ si te va ajuta sa te relaxezi.

Infuzia de cimbru. Este o alta optiune foarte buna in cazul in care suferi din cauza sindromului colonului iritabil. Este o planta medicinala care poate facilita digestia, care poate trata durerile si care reduce inflamatiile. In plus, poate elibera intestinal de bacterii si de toxine.

Infuzia de patlagina. Semintele de schinduf sunt folosite cel mai adesea pentru tratarea afectiunilor tractului digestiv. Sunt foarte bogate in vitamina B, pot calma anxietatea si durerea, pot combate constipatia si pot regla tranzitul.

Aceste plante sunt foarte usor de gasit si de preparat pentru a scapa in mod natural si eficient de simptomele sindromului colonului iritabil.

About the author
articolesite

Leave a Comment