Ipeca – virtutile sale din domeniul sanatatii

Ipeca este o planta medicinala are face parte din familia Rubiaceea si care este originara din padurile din America de Sud. Se vinde in principal sub forma de granule homeopatice sau de picaturi si te ajuta sa tratezi afectiiunile respiratorii, greturile sau patologiile gatro-intestinale. Iata care sunt beneficiile acestei plante si cum se poate consuma.

Diversele beneficii ale plantei Ipeca. Planta Ipeca numita si Ipecacuahana contine o substanta puternica numita emetina, care in doze prea mari poate sa fie vomitiva, chiar toxica. In unele tari, planta Ipeca se foloseste pentru a trata victimele unei otraviri sau ale unei intoxicatii grave.

Dar granulele homeopatice se pot folosi fara pericol de catre intreaga familie pe post de remediu cu proprietati antitusive, anti-vomitive sau anti-greata si expectorante. Din aceste motive se foloseste in principal pentru a trata afectiunile respiratorii dar si patologiile gastro-intestinale mai ales la persoanele care saliveaza mult. Se poate folosi si pentru bebelusi in caz de bronsiolita. Ipeca poate actiona si pe plan ginecologic regland scurgerile de sange mult prea abundente.

Cum poti profita de beneficiile sale? Planta Ipeca se gaseste sub mai multe forme- 4CH, 5CH, 7CH, 9CH, 15CH si 30CH. In functie de indicatiile medicului vei alege forma potrivita pentru tine.

In caz de senzatie de greata, insotita de o importanta salivare  trebuie sa iei 5 granule de Ipeca 7 CH pana cand greata dispare. Poti apela la acelasi tratament si in cazul suferi din cauza gastro-enteritei. Daca greturile sunt insotite de varsaturi insotite de mucus, trebuie sa iei 5 granule de Ipeca 5CH o data la doua ore pana cand simptimele dispar.

In caz de tuse trebuie sa iei 5 granule de Ipeca 9 CH de trei ori pe zi pana la ameliorarea acesteia. Mareste frecventa la de patru sau de sase ori pe zi in caz de bronsta insotita de tuse violenta. In timpul unei crize de astm trebuie sa iei 5 granule de Ipeca 9CH tot la 10 minute pana cand criza dispare. Si bebelusii care sufera din cauza bronsiolitei pot lua la recomandarea medicului 5 granule de Ipeca 7CH diluate in apa.

About the author
articolesite

Leave a Comment