Mango, un fruct al verii plin de beneficii

Vara cu ale ei vacante dar si cu caldura ei sufocanta cu tot, este de ceva vreme aici. Si cu siguranta ca si tu iti doresti un singur lucru in aceasta perioada. Sa te racoresti din nou si din  nou.

Din fericire, un fruct exotic minunat, foarte delicios, suculent si parfumat delicat este cel care te poate ajuta sa faci fata asa cum trebuie caldurii de afara. Este vorba despre mango, un fruct ideal pentru vara, care iti va delecta papilele in aceasta vara si care se poate degusta de la aperitiv si pana la desert.

Originar din Asia de Sud, mango este un fruct cultivat in zonele tropicale si exotice. Supranumit si « piersica tropicelor », acest fruct minunat este plin de calitati, pe care poate nici nu le banuiesti.

La hindusi si la budisti, mango este un fruct sacru. Arborele sau simbolizeaza iubirea eterna iar funzele sale se folosesc la numeroase ritualuri care celebreaza viata. Iar mai multe studii au ajuns la concluzia ca fructul mango este foare indicat pentru a trata anumite tipuri de cancer si bolile cardiovasculare. Prezenta antioxidantilor sai, provoaca un efect protector.

Iar vara, acest fruct, foarte bogat in zeaxanthina, vitamina C sau luteina, poate proteja pielea si ochii de razele UV. In plus, abundenta sa in fibre este cea care poate ajuta digestia si poate trata constipatia, pe langa faptul ca regleaza apetitul.

In plus, fructul mango poate sa reduca nivelul de glucoza si de colesterol din organism pentru a te ajuta atunci cand esti la regim. De el nu trebuie sa te privezi, deci.

Mango se poate consuma in salate, in sucuri smoothie, in felurile principale, la desert… posibilitatile sunt nelimitate si surprinzatoare. Merge de minune cu carnea sau pestele in cele mai delicioase combinatii sau preparate estivale.

La aperitiv, un tartar de mango cu peste, avocado, ceapa si coaja de lamaie este cea mai delicioasa alegere. Daca adori carnea, magretul de rata cu mango te va delecta cu siguranta. Este foarte eficient si sub forma de masca pentru a purifica porii.

About the author
articolesite

Leave a Comment