Matcha este noul ingredient vedeta atunci cand vine vorba despre a avea grija de corpul tau Ar putea inlocui chiar cafeaua, atat de addicitve, dar care este si hulita in acelasi timp. Dar oare ce contine mai exact aceasta pudra de ceai?
Matcha este un fel de ceai verde care se regaseste sub forma de pudra foarte fina. Se foloseste pe post de colorant sau aroma adaugata de catre japonezi in felurile de mancare traditionale precum mouchi sau soba-creme glasate cu ceai verde adica. Pretul sau mai ridicat decat ceaiul verde traditional se explica prin faptul ca se cultiva si prepara printr-un proces foarte precis si exact pentru a se obtine cea mai fina pudra.
Care sunt beneficiile sale pentru sanatate? Matcha este un ceai de cea mai inalta calitate, un ceai ale carui frunze le ingerezi in totalitate. Deci contine mult mai multi nutrienti decat ceaiul verde obisnuit. Pe langa faptul ca furnizeaza o multime de vitamine si de minerale, matcha este bogat in polifenoli mai ales in catechina, un foarte puternic antioxidant. Catechina are proprietai anti-age si protejeaza coprul de boli cardiace si de cancer. In acelasi timp, te ajuta la reglarea presiunii arteriale.
In plus, ceaiul matcha este cel mai bun atunci cand vine vorba despre a intari sistemul imunitar, pentru a actiona pozitiv asupra starii de dispozitie sau pentru a trata durerile de cap…
Cum ramane cu celebra cafeina? Ceiul matcha fiind preparat cu frunze intregi, acesta poate sa contina pana la 34 mg de cafeina, adica de trei ori mai mult decat un ceai negru dar nu atat ca si o ceasca de cafea, care contine 60 mg.
Cei care beau ceai matcha spun ca simt o senzatie de calm, de seninatate, fata de cafea, care te face sa te simti plin de energie. Iar fata de cafea, ceaiul matcha isi elibereaza pe rand cafeina pentru a te simti energic intreaga zi.
In plus, matcha se poate folosi si altfel, nu numai in infuzii. Se poate adauga in iaurturi, salate, in sucuri smoothie sau sosuri.