Patlagina este o planta ce dispune de proprietati medicinale excelente. Este o planta extrem de utilizata in prepararea remediilor naturale menite sa trateze gripa, bronsita, infectiile urinare si hemoroizii. Patlagina este, in egala masura, un anti-inflamatoriu puternic care vindeca iritatiile ochilor si ale pielii.
Beneficiile patlaginei
Beneficiile si proprietatile patlaginei sunt numeroase, se poate folosi pentru tratarea si vindecarea patologiilor urmatoare: gripa, raceala, bronsita cronica, tuse, sinuzita, astm, laringita si faringita. Toate proprietatile de care dispune patlagina se datoreaza in mare parte continutului bogat de antioxidanti care permit protejarea corpului de pagubele provocate de actiunea radicalilor liberi.
Frunzele si semnintele patlaginei sunt extrem de folosite in medicina naturista datorita proprietatilor antibacteriene, astringente, antisepctice, anti-inflamatorii, emoliente, diuretice, expectorante si laxative. Patlagina se poate consuma sub forma de infuzie sau se poate aplica direct pe zonele corpului afectate de iritatii sau infectii, prin intermediul cataplasmelor.
Patlagina este extrem de utilizata pentru tratarea si vindecarea infectiilor urinare si diverselor probleme cu vezica urinara. Este excelenta pentru tratarea problemelor de hipertensiune arteriala, problemelor digestive precum diareea, gastrita sau sindromul colonului iritabil.
Patlagina poate calma hemoroizii si sa scada febra. Se pot prepara bai de gura pe baza acestei plante pentru a vindeca ranile bucale si gingiile deteriorate. Patlagina este o planta ce poate fi folosita pentru vindecarea ranilor datorita excelentei sale capacitati de a opri hemoragia. Aceste proprietati se dovedesc a fi utile impotriva menstruatiei abundente.
Semintele de patlagina sunt excelente pentru eliminarea parazitilor. Daca vrei sa realizezi apa distilata pe baza de patlagina, o poti folosi drept lotiune oculara pentru tratarea iritatiilor si infectiilor oculare.
Cum se prepara ?
Infuzia pe baza de patlagina este extrem de usor de preparat. Este de ajuns sa fierbi apa si sa o versi intr-o cana. Mai apoi, adauga frunzele proaspete sau uscate de patlagina si lasa sa stea asa timp de 10 minute. Filtreaza infuzia si consum-o.