Ai auzit pana acum de Moringa? Nu? In acest caz, ar trebui sa incepi sa iei masuri. World Vegetable spune despre Moringa ca este « cea mai bogata leguma din lume in nutrienti ». Cu alte cuvinte, Moringa este noul super-aliment pe langa care nu ai cum sa treci pe langa in 2017.
Un arbore tropical originar din India, Moringa se mai numeste si arborele vietii. Este alimentul esential mai ales pe timp de iarna. Vei vedea de ce in cele ce urmeaza.
Folosite in medicina traditionala, frunzele acestui arbore sunt foarte apreciate pentru puternica lor concentratie de vitamine dar si pentru alte numeroase beneficii. Acestea sunt de 7 ori mai bogate in vitamina C decat portocalele, contin caroten de patru ori mai mult decat morcovii si de 4 ori mai mult calciu decat laptele. In plus, sunt foarte bogate in alte minerale benefice precum potasiul.
Se pare ca o singura lingurita de pudra de moringa este de ajuns pentru a stimula sistemul imunitar mai ales pe timp de iarna. Are si proprietati antioxidante, anti-inflamatorii, poate stimula energia si poate proteja celulele contra imbatranirii.
O mica bomba nutritionala, Moringa are un nivel foarte ridicat de acizi grasi esentiali care participa la buna functionare a sistemului cardiovascular, cerebral si hormonal.
Moringa este cea mai buna alegere pentru digestie. Moringa este cea mai buna idee pentru a stimula digestia datorita fibrelor pe care le contine. Va limita astfel balonarile, senzatia de acreala, favorizand un bun tranzit intestinal. Calciul pe care il contine este esential pentru enzimele digestive care joaca un rol major in procesul de digerare. Vitamina B3 este cea care va participa la transformarea alimentelor in energie si va stimula nivelul de colesterol bun.
Moringa pentru a stimula memoria. Frunzele de moringa sunt foarte bogate in antioxidanti. Vor proteja astfel celulele creierului contra radicalilor liberi care pot fragiliza neuronii. Moringa mai contine si aminoacizi ideali pentru a permite sinteza neurotransmitatorilor. Contine si triptofan, un precursor al serotoninei iar melatonina faciliteaza adormirea. Numeroasele vitamine din grupa B participa la buna functionare a sistemului nervos iar zincul amelioreaza functiile cognitive.