Nu lăsa parodontoza să îți compromită starea de bine! Trateaz-o eficient și fără durere cu ajutorul laserului dentar!

Doar unul din patru români cunoaște simptomele și consecințele parodontozei, una dintre cele mai grave și subestimate boli dentare

Parodontita sau parodontoza este o infecție bacteriană a țesuturilor de susținere ale dintelui, care dacă nu este tratată corect, duce inexorabil si progresiv la pierderea dinților. Procesul inflamator rezultat în urma agresiunii bacteriene determină resorbția osului care susține dintele în interiorul oaselor maxilare. Progresia bolii este de obicei lentă, dar dacă este lăsată netratată, duce la pierderea dinților, căci aceștia nu mai are suport osos adecvat.

Parodontoza este principala cauză a pierderii dinților 

Această patologie foarte comună în România și în lume este responsabilă pentru 40% din dinții pierduți ai unui adult. Potrivit unui studiu recent din anul 2018 de către Societatea Română de Parodontologie și Implantologie, boala afectează aproximativ 80% din populația României, în forme severe în 30-34% din cazuri. Iar persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani au șanse mai mari să o obțină.

Aceeași cercetare a scos la iveală un fapt îngrijorător: doar unul din patru români știe că suferă de parodontoză și cunoaște consecințele reale ale acestei afecțiuni dentare

Acesta este motivul pentru care medicii dentiști specialiști ai clinicilor Life Dental Spa au o misiune: educarea pacienților pentru a preveni parodontoza. Aceștia consideră că informarea corectă este primul remediu, poate cel mai eficient, pentru a reduce riscul de îmbolnăvire.

Parodontoza este considerată în stadiile sale avansate o boală gravă nu numai din cauza consecințelor sale directe asupra pierderii dinților, ci și pentru că este asociată cu starea generală de sănătate a pacientului 

Numeroase studii clinice arată o legătură strânsă între parodontită și niveluri ridicate de inflamație sistemică:

 • Ca infecție bacteriană, parodontoza supune pacientul – în special pe cei care suferă de forme severe ale bolii – unui risc care nu trebuie subestimat: trecerea bacteriilor de la rădăcinile dinților în sânge.
 • În unele cazuri, bacteriile, prin circulatia sângelui, ajung în celelalte organe ale corpului și provoacă sau agravează situații inflamatorii deja existente.
 • Bacteriile care provin din parodontoză, prin intermediul circulației în sânge, pot afecta unele boli inflamatorii cronice: patologii cardiovasculare (de exemplu ateroscleroza, cauza atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale); patologii dismetabolice (de exemplu diabet); patologii ale sarcinii: nașterea prematură.

Prin urmare, tratamentul pacientului care suferă de parodontoză poate reduce riscul de a contracta alte boli sistemice grave. Care este cel mai eficient tratament al parodontozei?  

Parodontoza se tratează eficient cu ajutorul laserului dentar. În alegerea tratamentului cu laser pentru parodontoză trebuie evaluate nenumăratele beneficii ale acestei tehnici, care sunt:

 • Tratamentul cu laser nu este dureros, uneori poate necesita anestezie ușoară.
 • Reduce disconfortul și elimină teama de intervenție chirurgicală.
 • Nu lasă durere sau umflături și nu necesită convalescență.
 • Elimină imediat sângerarea gingiilor.
 • Regenerează țesuturile parodontale.
 • Reduce mobilitatea dentară.
 • Sunt atinse rate excelente de succes.

Clinicile stomatologice laser Life Dental Spa sunt dedicate tratamentului cu laser al parodontozei conform celor mai inovatoare tehnici

Terapia laser parodontală este o descoperire uluitoare în tratamentele pentru parodontoză, căci este minim invazivă și produce îmbunătățiri rapide, rezultatele fiind menținute timp îndelungat. În momentul actual, nu există tratament pentru parodontoză mai complet și mai eficient decât laserul dentar.

Spre deosebire de chiuretajul clasic, laserul dentar are un efect bactericid și detoxifiant în tratarea inflamației. Energia laser aplicată anumitor țesuturi poate fi utilizată ca vaporizator, permițând eliminarea țesuturilor moi, țesuturilor infectate și chiar eliminarea țesuturilor dure, cum ar fi tartrul dentar specific bolii parodontale. Acesta este principalul motiv pentru care, la Life Dental Spa, utilizarea laserelor s-a răspândit pentru tratamentul bolii parodontale, unde este necesară îndepărtarea plăcii bacteriene și a țesutului infectat pentru a pune capăt bolii într-un mod eficient.

Parodontoza se tratează în 3-4 ședințe, de cele mai multe ori nefiind necesară anestezia, iar pacienții resimt confort în timpul tratamentului. Odată cu îndepărtarea bacteriilor și sterilizarea cavității orale, laserul potențează vindecarea țesuturilor moi, o accentuează, iar rezultatele sunt vizibile încă din primele ședințe.

Alege să-ți tratezi parodontoza în mod eficient! Programează-te acum pentru a beneficia de o consultație de specialitate GRATUITĂ (în loc de 197 lei) la Life Dental Spa! Mai mult, dacă te programezi acum, primele 20 de persoane primesc extra reducere în valoare de 300 de lei pentru tratamentul parodontal.

* Oferta este valabilă pentru pacienții noi

** EXTRA REDUCEREA este valabilă pentru primii 20 pacienți înscriși

* Oferta nu se cumulează cu alte vouchere sau reduceri.

Nu amânați mersul la dentist dacă prezentați oricare dintre următoarele simptome:

 • Gingii umflate.
 • Gingii foarte roșii.
 • Retragerea gingiei.
 • Respirație urât mirositoare.
 • Durere la mestecat și mobilitatea dinților.
 • Infecție.
 • Sângerări în timpul mestecării alimentelor sau periajului dentar 
 • În unele cazuri, infecția foarte avansată poate duce la formarea de abcese gingivale localizate care pot fi foarte dureroase.

Ai nevoie de un tratament al parodontozei? Nu mai aștepta să rezolvi problemele cu gingiile. Solicită o programare la una dintre clinicile stomatologice Life Dental Spa (din București, Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov, Oradea, Pitești), trimițându-le un mesaj pe site-ul lor web (https://www.lifedentalspa.ro/) sau sunându-i la 0318 282 274.

About the author
articolesite

Leave a Comment