O cura detox ideala pentru ficat

Ficatul este un organ uimitor. Chiar daca se poate regenera destul de usor, are un impact direct asupra starii de bine, asupra sanatatii si pielii. Dar inainte de schimbarile de sezon sau dupa sarbatorile de sfarsit de an, ar fi bine sa incerci sa faci o cura detox pentru a elimina toxinele si pentru ca ficatul sa isi regaseasca tonusul.

Iata cateva sfaturi pentru a fi in forma tot anul.

De ce are nevoie ficatul de o cura detox? Ficatul este unul din cele mai voluminoase organe din corpul uman. Este cel care te ajuta sa lupti contra bolilor si virusilor si care intareste sistemul imunitar. In plus, poate favoriza digestia si poate elimina toxinele.

Fara o cura detox, digestia poate deveni mai dificila, picioarele si mainile se pot umfla, pielea poate sa devina mai terna, oboseala se poate instala si acneea poate sa isi faca aparitia.

Care sunt cele mai eficiente plante pentru o cura detox? Daca vrei sa tii o cura detox pentru ficat, cel mai bine ar fi ca aceasta sa se intinda pe 2, 3 zile sau chiar o saptamana. Daca te simti slabit, o poti tine chiar si 20 de zile. Ai de ales intre o multime de plante care iti pot purifica si stimula organismul.

Poti consuma papdie in salate sau supe, pentru a activa functiile biliare ale organismului. Anghinarea este o alta planta ideala pentru a stimula functiile biliare si pentru a facilita digestia. Infuziile de frunze uscate de anghinare sunt si ele foarte benefice. Ridichea neagra este un alt aliment foarte benefic pentru sanatate. Se poate consuma direct in salate sau sub forma de suc pentru o cura mai intensa.

Infuziile ideale pentru o cura detox a ficatului. Infuziile sunt cea mai buna idee pentru o cura detox a ficatului. Sunt cele mai benefice si iti permit sa te hidratezi in acelasi timp. Infuzia de armurariu poate trata problemele digestive, cele biliare sau intoxicatiile.

Infuzia de ghimbir este foarte apreciata pentru virtutile sale calmante si drenante. Daca vei mai adauga putina miere sau lamaie, iti vei face plinul de energie.

About the author
articolesite

Leave a Comment