O viata sanatoasa fara plosnite. Cum scapi de acesti daunatori?

Plosnitele si-au creat o reputatie care le plaseaza mereu in hoteluri si pensiuni, insa acestea sunt mai polivalente de atat. In orice apartament, spital, tren si magazin isi pot gasi un loc caldut in care sa traiasca. Atunci cand apar acasa, lucrurile sunt destul de complicate, in conditiile in care sunt eliminate destul de greu.

Desi nu prezinta un pericol foarte mare pentru sanatate, plosnitele sunt daunatoare pentru igiena si foarte suparatoare din punct de vedere fizic, in conditiile in care se hranesc cu sange uman.

De regula, daca nu se apeleaza la o firma de dezinsectie , plosnitele se pot inmulti foarte repede, o femela depunand zilnic nu mai putin de 12 oua.

Mituri despre plosnite

De-a lungul timpului au aparut tot felul de mituri interesante despre aceste insecte, multe dintre ele neadevarate. Spre exemplu, se spune ca plosnitele musca doar noapte, insa realitatea este ca pot musca absolut oricand. De asemenea, se spune ca aceste insecte traiesc doar in case murdre, insa sunt incantate si de locurile curate, atata vreme cat au cu ce se sa hraneasca.

Desi sunt foarte mici, pot fi vazute cu ochiul liber, avand dimensiunile unei seminte de mar, atunci cand sunt adulte.

Un alt mit interesant este cel care spune ca odata infectata cu plosnite, o casa, sau cel putin mobilierul din interior, este irecuperabi. Adevarul este ca exista tratamente impotriva acestor insecte si nu este strict necesara aruncarea hainelor si a mobilierului.

Cum se scapa de plosnite?

Internetul este destul de bogat in solutii miraculoase impotriva plosnitelor, insa cel mai bine este sa se apeleze la un serviciu de dezinsectie plosnite. Exista si o serie de trucuri care pot indeparta aceste neplacute vietati:

  • vanarea plosnitelor si indepartarea celor care sunt vizibile;
  • Spalarea tuturor hainelor si a lenjeriei si chiar congelarea cearsafurilor. Temperaturile sub zero grade sunt letale pentru micile vietati.
  • Folosirea frecventa a aspiratorului, care poate indeparta un numar destul de mare de insecte.
  • Folosirea unor solutii naturale. Spre exemplu, uleiurile esentiale de cedru sau de arbore de ceai pot fi extrem de eficiente impotriva plosnitelor. Pamantul de diatomee este si el foarte eficient.

Cel mai bun leac impotriva plosnitelor este, insa, preventia. Achizitia unei invelitoare anti insecte, acoperirea fisurilor din tablia patului si montarea unor capcane se pot dovedi mai mult decat utile.

About the author
articolesite