Reguli de bază pentru sănătatea pisicii tale

Pisicile sunt, în general, niște animale extrem de curioase și pofticioase, așa că este necesar să fii extrem de atent cu ele și cu dieta lor, astfel încât acestea să aibă parte de o viață sănătoasă. Însă, pe lângă alimentație, trebuie să ții cont și de alte reguli privind sănătatea pisicii tale, așa că iată o parte dintre ele:

Caracteristicile unei pisici sănătoase

Pentru a te asigura că pisica ta este într-o formă bună, este necesar să verifici regulat anumite caracteristici. În general, o pisică sănătoasă este relaxată și jucăușă, are o blană moale și strălucitoare, gingiile sunt palide și fără roșeață, nasul este uscat și cald, ochii sunt limpezi și urechile curate.

Oferă-i pisicii tale hranămâncare puțină, administrată regulat

Pentru ca pisica ta să aibă parte de o alimentație sănătoasă este important ca aceastaă să aibă acces la mai multe gustări. OIar o idee bună ar putea fi achiziționarea unui distribuitor automat de crochete. Astfel, pisica ta va avea acces la o cantitate mică de hrană, de mai multe ori pe zi. Specialiștii susțin că astfel de gustări regulate pot avea un efect benefic și pot ajuta la menținerea unui echilibru fizic și mintal, prevenind sedentarismul, agresivitatea, bulimia sau excesul ponderal al animalului tău de companie.

Evită să îi oferi dulciuri pisicii tale

Deși pisicile sunt curioase și pofticioase, nu este recomandat să le oferi dulciuri, deoarece acestea pot fi periculoase pentru sănătatea lor. Zahărul trebuie interzis total din alimentația pisicii. În plus, ciocolata le poate provoca pisicilorfelinelor intoxicație cu teobromină.

Curăță săptămânal litiera pisicii

Pentru a evita apariția mirosurilor neplăcute, este necesar să cureți săptămânal litiera pisicii. În unele cazuri, există riscul ca mirosul de urină emanat de litieră să o determine pe pisică să se abțină de la a-și face nevoile, iar acest lucru ar putea conduce la grave probleme renale. Tocmai de aceea, este important să îndepărtezi zilnic așternutul murdar cu o lopată adecvatăajutorul unei lopețici corespunzătoare. Iar în funcție de calitatea așternutului, litiera trebuie spălată săptămânal sau lunar. De asemenea, pentru curățarea litierei nu ar trebui folosite soluții agresive, deoarece pot afecta sănătatea pisicii.

Nu îi face baie des pisicii tale

Pisicile țin foarte mult la îngrijire și sunt mereu pregătite pentru o sesiune de curățare a blănii. Însă, ele se ocupă singure de acest aspect, așa că nu este nevoie să le speli foarte des. Spre deosebire de câini, pisicile de apartament petrec foarte puțin timp afară, așa că nu se murdăresc prea des. Tocmai de aceea, acestea pot fi spălate două ori pe an. În general, pisicile cu blana mai lungă sau mai bogată au nevoie de spălări mai des, pentru că nu reușesc să se spele singure îndeajuns de bine. Însă, în cazul pisicilor fără păr, este nevoie de băi frecvente, deoarece pielea acestora nu este protejată, iar astfel se confruntă cu un exces de sebum. Totuși, nu este indicat să le faci baie pisicilor mai des decât este nevoie, deoarece pisicilefelinele pot dezvolta anumite afecțiuni ale pielii în momentul în care pielea lor se usucă prea tare.

Oferă-i mereu apă proaspătă pisicii tale

În general, pisicile beau foarte puțină apă, . Iiar apa de care ele au nevoie se găsește, de obicei, în hrana pe care o consumă. Așa că este important să îi oferi pisicii tale și o porție de hrană umedă pe timpul zilei. HÎnsă, hrana umedă nu trebuie servită pisicii direct din frigider și. De asemenea, aceasta nu trebuie să fie nici foarte caldă, ci la temperatura camerei. Acum există o gamă variată de sortimente de hrană umedă de la Purina One, așa că ai de unde alege diferite preparate delicioasesănătoase pentru pisica ta.

De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că, în cazul pisicilor, există în general o tendință de formare a calculilor renali. Tocmai de aceea este necesar să îi asiguri întotdeauna apă proaspătă pisicii tale, în mai multe locuri ușor accesibile.

Așadar, acestea sunt regulile de bază pe care trebuie să le respecți pentru ca pisica ta să fie sănătoasă. Însă, pe lângă alimentația echilibrată și respectarea regulilor de igienă, este important ca la o perioadă de timp să mergi cu pisica ta la un control veterinar. Astfel, doctorul îți va spune exact dacă trebuie să schimbi ceva în alimentația pisicii tale sau dacă aceasta are nevoie de vitamine sau de anumite tratamente.

About the author
articolesite

Leave a Comment