Salteaua si durerile de spate

Cât contează salteaua in aparitia durerilor de spate? O intrebare de milioane! Este dificil sa raspundem pe scurt, se poate spune ca exista o legatura intre cel doua atata timp cat durerea exista, dar nu este salteaua cea care duce la aparitia durerilor de spate. Aceasta problema este cauzata de mai multi factori, de cele mai multe ori miscarile, obiceiurile sau pozitiile gresite. Salteaua sau maniera in care dormim poate favoriza sau incetini procesul de vindecare iar pericolul din patul tau poate sa fie sporit de alti factori, cum ar fi acarienii.

Trebuie totusi sa precizam ca salteaua ideala pentru toti nu exista. Fiecare din noi are forme, greutate si dimensiuni diferite, iar salteaua ar trebui sa fie capabila sa se adapteze caracteristicilor noastre si sa ne faca sa stam intr-o pozitie corecta: aceea in care coloana vertebrala mentine curbele ei fizilogice si ne mentine pe cat posibil, drepti, la fel cum stam si in picioare.

Daca pozitia este foarte diferita de aceea neutra, in care stam si in picioare, prea dreapta sau prea arcuita si ne trezim mai obositi decat eram cu o seara inainte, inseamna ca salteaua nu este cea potrivita. Atunci cand dormim rau sau nu putem adormi decat cu ajutorul medicamentelor, inseamna ca ceva nu merge cu coloana si ca pozitia sau salteaua nu este cea mai buna pentru a ne odihni. Nu ne ajuta organismul sa se odihneasca in timpul somnului.

Coloana, pentru a se hrani, are nevoie de miscare, foarte multa miscare. Mentinerea unei pozitii pe o periada mai indelungata nu ajuta pozitiei corecte, este nevoie de un minim de miscare si deci nu trebuie sa stam pentru prea multe ore in pat. Exista persoane care sufera de dureri de spate care atunci cand dorm si o ora mai mult decat de obicei, se trezesc cu dureri mari de coloana.

Dar daca salteaua care candva ne facea sa dormim bine a devenit incomoda si ne face sa ne simtim rau? Se intampla si acest lucru, coloana se modifica, si acelasi lucru se intampla cu salteaua.

Trebuie sa intelegem daca am schimbat stilul de viata, daca salteaua a cedat putin, iar asta este valabil si pentru somiera. In plus, trebuie sa vedem daca am schimbat pozitia obisnuita in care dormeam sau avem vreo problema la coloana vertebrala care ne face sa adoptam in general pozitii gresite.

Eventual putem incerca sa indreptam erorile comise, pentru a vedea daca ulterior merge mai bine.

About the author
articolesite

Leave a Comment