Sanatate – 6 super fructe exotice de descoperit in aceasta vara

Fructele exotice sunt cele mai gurmande si mai savuroase fructe care ne duc cu gandul la evaziune si la vacanta. Care sunt insa cele mai delicioase si mai benefice fructe pe care poti miza in vara ce vine?

Ananasul. Ananasul are un gust acidulat si dulce, dar si o multime de beneficii pentru sanatate. Contine provitamina A, sub forma de beta-caroten, minerale precum calciul si potasiul… in plus are un PH mai mare decat 7, deci poate influenta PH-ul general al organismului.

Fructul de Guava. Un fruct exotic de consumat fara moderatie. Contine o multime de vitamine, printre care vitamina A, C, dar si antioxidanti care stimuleaza organismul. In plus este foarte bogat in minerale precum potasiul. Unele studii chiar au ajuns la concluzia ca este foarte benefic pentru a preveni anmite tipuri de cancer sau unele patologii cardiovasculare. In plus, poate stimula capacitatea de a mari nivelul de colesterol bun.

Kaki. Un nume foarte amuzant pentru unii care ascunde insa o multime de beneficii minunate. La fel ca in cazul ananasului, culoarea sa este un indiciu cu privire la nivelul sau de vitamina A.  Astfel ca si fructul kaki este foarte bogat in beta-caroten, in vitamina C si in antioxidanti. Are un efect foarte benefic asupra nivelului de colesterol rau, contribuind la scaderea sa.

Tamarillo sau pruna de Japonia. Un fruct destul de necunoscut, care seamna cu o rosie cu un gust foarte acidulat. La fel ca in cazul celorlate fructe exotice, contine un nivel foarte important de vitamina A, de vitamina C si de antioxidanti.

Fructul Longan sau Ochiul Dragonului. Fructul Longan este foarte bogat in vitamina C, dar si in fier, contrar celorlalte fructe exotice, care nu contin deloc. Este recomandat chiar si pentru a preveni anemia. Si deoarece are o cantitate foarte importanta de vitamina C, fierul va fi mult mai bine asimilat de catre organism.

Fuctul Tamarind. Curmalele indiene sunt foarte bogate in fibre. Deci sunt excelente pentru a ameliora tranzitul si pentru a lupta contra constipatiei. In plus, sunt foarte benefice si pentru a diminua nivelul de colesterol. Fructul Tamarind este si foarte bun pentru o cura detox pentru ficat si rinichi.

About the author
articolesite

Leave a Comment