Sanatate – de ce sa consumi fructul kiwi?

Fructul kiwi este un excelent fruct exotic cu o bogatie exceptionala atunci cand vine vorba despre Vitamina C. Dar mai este un fruct cu o multime de alte beneficii. Care? Iata cateva dintre ele.

Este cel care poate intari sistemul imunitar. Fata de portocala, fructul kiwi vine cu un nivel de doua ori mai ridicat de vitamina C. Deci un kiwi consumat la micul dejun poate sa acopere in totalitate nevoile atunci cand vine vorba despre vitamina C. Poate deci intari sistemul imunitar si vine cu mai multa energie pentru a infrunta iarna.

Este bun pentru tranzit. Kiwi este si un fruct foarte bogat in fibre, deci extrem de benefic pentru tranzitul intestinal. Te ajuta deci sa lupti contra problemelor legate de constipatie.

Este un antioxidant puternic. Kiwi vine cu un numar mare de antioxidanti, care au capacitatea de a neutraliza radicalii liberi. Deci este un aliment ideal pentru a lupta contra problemelor care apar odata cu inaintarea in varsta.

Este un aliat pentru silueta. Kiwi are o densitate foarte slaba atunci cand vine vorba despre calorii – 57 kcal pentru 100 de grame de kiwi. Are si o putere mare atunci cand vine vorba despre satietate.

Reduce stresul si nervozitatea. Fructul kiwi este o alegere perfecta atunci cand vine vorba despre a reduce stresul. Datorita nivelului sau ridicat de vitamina C te ajuta sa eviti anxietatea si starile de nervozitate.

Combate anemia. Este o alta virtute datorata tot nivelului ridicat de vitamina C, care te ajuta sa maresti absorbtia fierului pe care il consumi. Se recomanda si persoanelor care sufera din cauza anemiei.

Incetineste aparitia osteoporozei. Kiwi este un aliment alcalinizant. Si este foarte important sa contrabalansezi alimentatia bazata in special pe alimente acide, cu alimentele alcalinizante care contin un nivel important de minerale. Fara aceste aporturi, organismul ar fi nevoit sa apeleze la rezervele de minerale ale oaselor, ceea ce duce la osteoporoza.

Este cardio-protector. Fructul kiwi poate sa diminueze si riscurile aparitei bolilor cardiovasculare. Consumand 2, 3 kiwi pe zi vei reusi sa diminuezi agreagrea plachetara si trigliceridele sanguine, 2 factori de risc in aparitia bolilor cardiovasculare.

About the author
articolesite

Leave a Comment