Sanatate – de ce sa devii vegetarian? 5 motive

Sa limitezi riscurile aparitiei diabetului, de cancer, de hipertensiune…. daca eziti atunci cand vine vorba despre a elimina carnea de la tine din alimentatie iata cinci argumente care s-ar putea sa te convinga.

Sa devii vegetarian poate sa fie o alegere personala care poate sa fie influentata de mai multe principii – protectia mediului sau a animalelor, dar si propria stare de sanatate. Deoarece o multime de studii recente au demonstrat faptul ca un regim fara carne poate sa fie foarte benefic pentru organism.

Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa devii dependent de legume:

Poti preveni obezitatea. Farfuria unui vegetarian se compune in principal din fructe, legume si produse cerealiere bogate in fibre si zaharuri complexe care elibereaza energia pentru mai mult timp. Aportul de calorii foarte slab al acestui tip de meniu te ajuta deci sa lupti foarte eficient contra luarii in greutate.

Poti limita riscurile de a suferi de diabetul de tip 2. O greutate care se mentine in limite normale si un aport important de fibre te ajuta sa reglezi nivelul de zahar din sange si in consecinta si riscurile de a suferi din cauza diabetului de tip 2.

Poate preveni riscurile aparitiei cancerului. Vegetarienii prezinta un risc mai scazut de a suferi din cauza anumitor tipuri de cancer. Printe ele se numara si cancerul colorectal, al doilea tip de cancer cel mai frecvent la femei si al treilea la barbati. O alimentatie fara carne si bogata in antioxidanti este deci foarte benefica.

Poate reduce riscurile de a suferi de boli cardiovasculare. S-a demonstrat faptul ca regimul vegetarian poate reduce cu 32% riscul de a suferi din cauza bolilor cardiovasculare.

Poate diminuna riscul de a suferi din cauza hipertensiunii. Fata de omnivori, vegetarienii sufera mai putin din cauza hipertensiunii. Un mai bun indice al masei corporale, aportul redus de grasimi si bogat in fibre sunt foarte benefice se pare.

Si daca ti se pare mult prea greu sa fii vegetarian, iata cateva trucuri pentru a nu-ti lipsi nimic la mese:

  • consuma cereale si/sau leguminoase la fiecare masa.
  • mananca oua de doua, trei ori pe saptamana.
  • consuma legume uscate cat mai des si cat mai variate.
  • consuma cat mai multa branza, o sursa excelenta de proteine.
About the author
articolesite

Leave a Comment