Nu ai auzit pana acum de Yucca sau de Manioc? Este vorba despre un ingredient foarte important din regimul alimentar al tarilor tropicale. Este prezent in majoritatea preparatelor traditionale, deoarece se poate prepara foarte usor si este foarte satios.
In acest articol vei afla deci care sunt proprietatile medicinale ale acestui aliment exotic, inca destul de necunoscut pe la noi.
In Asia, clasele populare consuma orez. In Occident, consuma grau. In America Centrala, maniocul reprezinta ingredientul principal din multe preparate delicioase.
Printre principalele virtuti ale maniocului, un arbust tropical minunat, amintim mai intai doar una- este o sursa sanatoasa de hidrati de carbon, sub forma de amidon. Astfel ca va alunga senzatia de foame, este foarte satios, dar te ajuta in acelasi timp sa te energizezi foarte repede.
Este deci un aliment ideal pentru cei care depun un efort mai intens mai ales atunci cand este asociat cu proteine.
Care sunt deci principalele proprietati ale maniocului?
Maniocul vine cu doze potrivite de vitamina C si A, de fier, de potasiu si de legume.
Maniocul se poate digera foarte usor dar poate preveni sau vindeca si unele probleme ale stomacului sau legate de digestie. De exemplu, se recomanda celor care sufera de o proasta asimilare a nutrientilor, de aciditate, ulcer sau flatulenta. Este ideal si pentru diaree sau constipatie.
Maniocul are un efect detox si purificator. Acest lucru se datoreaza in special, concentratiei importante de resveratrol. Acest compus activ poate sa reduca nivelul de colesterol rau si sa amelioreze in acelasi timp circulatia sanguina. Poate facilita si drenajul limfatic si poate reduce excesul de acid uric.
Maniocul este anti-inflamatoriu. Deci este foarte benefic pentru cei care sufera din cauza problemelor legate de articulatii precum reumatismul si artroza. Dar se poate folosi si in cazul in care suferi de probleme legate de dureri musculare.
Maniocul poate regla metabolismul. Aceasta planta este o sursa moderata de vitamine din grupa B. Adica este foarte important pentru a produce hormonii care au sarcina de a mentine echilibrul metabolismului.
Are beneficii si penturu diabetici. Maniocul contine o multime de fibre care pot incetini viteza cu care zaharul este absorbit in sange. In plus, are un indice glicemic foarte scazut deci se poate consuma si de catre diabetici.