Sanatatea intr-un camin de batrani. Ce avantaje au rezidentii unui astfel de loc?

Sanatatea este extrem de importanta, multi dintre noi realizand acest lucru abia dupa ce o pierdem. Cei norocosi sunt sanatosi pana la adanci batraneti, atunci cand orice organism incepe sa cedeze presiunii anilor. Tocmai aceste adanci batraneti sunt problema pentru foarte multi oameni, in conditiile in care multe persoane ajung sa isi petreaca ultimii ani din viata izolate intr-un apartament sau o casa in care nu mai este nimeni.

Tocmai de aceea, din ce in ce mai multe persoane care se apropie de varsta a 3-a se intreaba care este cea mai sanatoasa varianta pentru a-ti petrece batranetea: acasa sau intr-un camin de batrani?

Cei de la egregora.ro ne-au pus la dispozitie experientele si cunostintele pe care le-au acumulat de-a lungul anilor, pentru a trage urmatoarea concluzie: un camin de batrani este o solutie mult mai sanatoasa decat petrecerea batranetii acasa.

De ce varianta caminului de batrani este mult mai buna?

  • Exista mereu asistenta medicala care poate sa monitorizeze starea de sanatate si sa reactioneze in cazul unor probleme urgente. O buna parte dintre oameni mor acasa, din cauza unui infarct sau a unui accident vascular. Aproape toti ar putea fi salvati daca ar avea alaturi medici care sa reactioneze imediat. In cazul unui camin de batrani precum Egregora exista asistenta medicala 24 din 24.
  • Exista viata sociala si activitati care mai de care mai interesante. S-a dovedit faptul ca viata solitara duce la agravarea unor boli. In cadrul caminelor de batrani exista viata sociala. Multe dintre camine organizeaza tot felul de evnimente si iesiri care sa le ocupe timpul rezidentilor. In felul acesta, starea fizica si psihica ramane una excelenta.
  • Batranului i se ofera totul. Cei care stau intr-un camin de batrani au acces la cea mai buna mancare, la camere bine dotate, la informatie si servicii de ingrijire extrem de bune.

Da, este adevarat ca in trecut caminele de batrani erau privite cu ochi critici si este la fel de adevarat ca exista inca o multime de unitati care nu se ridica la standardele de care au nevoie oamenii. Totusi, exista din ce in ce mai multe camine precum Egregora care ofera servicii de lux, fara a solicita sume exorbitante pentru asta. Tocmai din acest motiv, se poate spune ca persoanele care stau intr-un camin de batrani sunt mult mai sanatoase decat cele care aleg sa imbatraneasca singure.

About the author
articolesite