Simptome ce ar trebui sa le alarmeze pe femei

Stresul, preocuparile si obligatiile din viata de zi cu zi ne fac sa pierdem, din cand in cand, contactul cu corpul nostru. Femeile au cel mai adesea obiceiul sa se ocupe de altii (sot, copii) si sa se neglijeze pe ele insele. Din aceasta cauza, se poate intampla sa ignore o serie de simptome periculoase. Iata care sunt cele care ar trebui sa le alarmeze.

Frecventa mictiunilor

Mergi des la toaleta? Frecventa urinara ridicata este curenta in randul femeilor si poate fi simptomul unei infectii. Uneori, femeile au tendinta sa trateze o cistita prin auto-medicatie insa acest lucru este o greseala grava. O infectie urinara poate avea origini diverse, singurul in masura de a da un diagnostic si de a recomanda un tratament potrivit este medicul specialist.

Durerile abdominale

Suferi in mod frecvent de dureri abdominale? Acesta este un simptom periculos ce nu trebuie neglijat. Durerile abdominale pot fi provocate de menstruatie, de constipatie sau, in cazurile mai grave, de o gastrita. Consultarea medicului este vitala pentru a cunoaste originea acestor dureri.

Tuse persistenta

Tusea poate fi declansata de o gripa, o afonie sau pur si simplu de o expunere prelungita la aerul conditionat care irita gatul. Insa, in momentul in care aceasta devine persistenta, se impune un consult medical. Cauzele tusei persistente sunt multiple: probleme ale farinxului, polipi, alergii chiar boli mai grave care necesita o interventie medicala rapida.

Anxietate

Starile de anxietate persistente, stresul din viata de zi cu zi, toate aceste situatii angoasante ar trebui sa te determine sa consulti un specialist. Starea constanta de anxietate iti afecteaza sanatatea. Intreg organismul este alterat in momentul in care suntem stresati, anxietatea ne schimba cursul existentei. Aciditate stomacala, digestie proasta, tulburari de somn, tahicardie si hipertensiune, toti acestia sunt dusmanii silentiosi care ne distrug calitatea vietii.

Insomnia

Cat de des suferi de insomnii? Din cand in cand sau aceasta a devenit, de-a lungul timpului, cronica? Daca nu ne odihnim suficient, starea noastra de sanatate va avea de suferit. Sistemul imunitar slabeste, corpul nu mai este capabil sa isi duca la bun sfarsit functiile depurative, capacitatile cognitive sunt diminuate, apar tulburarile de memorie si problemele de concentrare.

Fii atenta la toate aceste simptome si incearca sa iti imbunatatesti calitatea vietii. Nu le neglija.

About the author
articolesite

Leave a Comment