Siropul de agave este din ce in ce mai popular. Cu siguranta ca ai auzit deja de el. Stiai ca se foloseste din ce in ce mai des in locul zaharului? Sau poate ca il consumi deja. Cunosti insa toate benefiicile sale si stii cum se foloseste?
Siropul de agave are un indice glicemic scazut. Siropul de agave este un produs natural edulcorant cu un indice glicemic scazut provenit de la un cactus. Se mai numeste si nectar de agave si este folosit de secole de civilizatiile din America de Sud si America Centrala. Mexicanii folosesc de foarte mult timp acest produs iar aztecii ii cunosteau si ei existenta.
Siropul de agave seamna cu mierea, este insa chiar mai lichid de cat aceasta. Din acest motiv se mai numeste apa de miere.
Siropul de agave este deci cel mai bun ingredient care te poate ajuta sa reduci nivelul de zahar rafinat si alb. Agavele au un puternic efect de indulcire dar un indice glicemic extrem de scazut fata de miere si de zahar alb. Astfel, acestea se pot folosi in toate felurile de mancare pentru un gust mai mult decat savuros.
Siropul de agave este util pentru a regla nivelul de insulina. Daca suferi din cauza diabetului de tip 2, siropul de agave este in acest caz mai mult decat util. Te va ajuta sa reglezi nivelul de insulina care este responsabila cu cresterea riscului de a suferi de cancer in cazul in care ai ingerat prea mult zahar alb. Folosind siropul de agave glicemia va scadea si nu se va simti nevoia de a consuma zahar.
Siropul de agave este delicios alaturi de ceaul verde. La micul dejun este cea mai buna combinatie. Siropul de agave este ideal in bauturile calde dar se poate folosi si in cele reci cum ar fi ceaiul sau sucurile de fructe si smoothie preparate in casa.
Siropul de agave se poate folosi pentru par. Pe langa domeniul culinar, siropul de agave se poate folosi si in cel al frumusetii. Este antibacterian deci se poate folosi pentru scalp contra mancarimilor. In plus, mai poate stimula cresterea parului si il intareste in acelasi timp. Mai poate defini buclele si vine cu nutrienii esentiali.
Deci siropul de agave merita si el un loc de cinste la tine in bucatarie pentru a inlocui zaharul.