Spune stop alimentelor rafinate!

Suntem din ce in ce mai mult invadati de alimentele rafinate, omniprezente in supermarketuri sau piete. Aceste alimente isi pierd o mare parte din nutrienti, din valorile lor nutritive si pot slabi foarte tare sistemul imunitar, astfel ca putem fi expusi la numeroase boli.

Pentru a proteja mai bine organismul de boli si pentru o mai buna stare de sanatate, ar trebui sa reperezi care sunt alimentele rafinate nesanatoase pentru a le elimina de la tine din alimentatie.

Zaharul alb. Zaharul, in stare bruta, contine o multime de nutrienti esentiali. Dar zaharul rafinat isi pierde aproape in totalitate compusii si are doar o cantitate infima de fier.

Sarea. In stare naturala, sarea este o sursa foarte buna de minerale si de oligoelemente. Dar supusa procesului de rafinare, sarea devine foarte bogata in sodiu iar consumul sau are un impact negativ asupra sanatatii.

Cerealele rafinate. Atunci cand vorbim despre cerealele brune, procesul de rafinare consta in suprimarea stratului protector al semintelor pentru a pastra doar miezul sau, bogat in amidon. Dar aceste straturi protectoare sunt foarte bogate in fibre, vitamine, enzime si minerale, proteine si oligoelemente, compusi indispensabili pentru organism. In plus, cerealele rafinate au un index glicemic foarte ridicat.

Uleiurile vegetale rafinate. Procesul de rafinare al uleiurilor vegetale este compus din mai multe etape printre care cele mai importante sunt decolorarea, dezodorizarea si recolorarea. Toate aceste procese insa pot priva uleiurile vegetale de calitatile lor gustative si nutritive care sunt prezente in uleiurile virgine.

Cel mai bine ar fi deci sa mizezi pe cele mai sanatoase alimente. Cel mai bine ar fi sa consumi fructele si legumele intregi, sa consumi cat mai des curcuma care actioneaza ca un antioxidant pentru a te proteja mai bine de unele tipuri de cancer si de maladia Alzheimer. Migdalele, semintele de dovleac, fructul Goji si lamaia sunt si ele alimente foarte benefice care furnizeaza organismului compusii de care are nevoie pentru a se mentine intr-o buna stare de sanatate. Pentru a te mentine in forma si pentru a nu risca sa folosesti prea multe produse rafinate, cel mai bine ar fi sa eviti pe cat posibil felurile de mancare industriale care contin prea multi aditivi chimici si o cantitate mare de zahar si de sare.

About the author
articolesite

Leave a Comment