Stii care sunt beneficiile semintelor de dovleac?

Cu siguranta ca adori si tu dovleacul cu toate varietatile sale minunate. Sunt legume de toate marimile, toate culorile, pe toate gusturile. Sunt pline de lucruri bune si nu se poate consuma doar pulpa lor, ci si semintele lor. Iata totul despre bogatia nutritionala a semintelor de dovleac.

Compozitia nutritionala a semintelor de dovleac. Semintele de dovleac sunt foarte bogate in proteine – intre 30 si 55% in functie de varietate. Deci semintele de dovelcel sau de dovleac placintar sunt foarte hranitoare. In plus, acestea mai contin fibre, fitosteroli dar si acizi grasi nesaturati.

In plus, sunt o sursa foarte importanta de minerale, dar si de vitaminele A, B1 si B2.

Care sunt beneficiile semintelor de dovleac?

Sunt vermifugi puternici. Semintele de dovleac sunt vermifugi puternici. Adica te ajuta sa lupti contra parazitilor intestinali precum teniile.

Semintele de dovleac pot ameliora sistemul urinar. Diuretice, semintele de dovleac pot ameliora functionarea sistemului urinar si sunt excelente deci pentru a lupta contra infectiilor urinare.

Au virtuti anti-oboseala. Semintele de dovleac au un efect foarte benefic contra oboselii dar si contra anemiei. Acest lucru se datoreaza bogatiei lor in oligoelemente si mai ales in fier.

Semintele de dovleac au efecte pozitive asupra prostatei. Conform studiilor, semintele de dovleac, foarte bogate in fitosteroli, au un efect foarte bun asupra hipertrofiei benigne a prostatei la un stadiu non chirurgical.

Sunt anti-colesterol. Fitosterolii au o structura similara cu cea a colesterolului. Adica atunci cand sunt prezenti in alimentatie in cantitati sufieciente, pot sa reduca nivelul de colesterol din sange.

Atentie insa, deoarece semintele de dovleac sunt destul de bogate in calorii. In jur de 450 de kcal pe 100 de grame. Retine ca in jur de 10 grame pe zi sunt mai mult decat suficiente.

Semintele de dovleac se pot consuma natur, prajite sau maruntite. Se pot adauga in salate, in supe, se pot presara peste tarte sau pe paine….si se pot folosi pe post de cea mai buna alternativa la alune sau la arahide. Sau mai ai o alta varianta la idemana- uleiul din samburi de struguri.

About the author
articolesite

Leave a Comment