Stii care sunt cele mai bune alimente care pot sa scada presiunea arteriala?

Atunci cand iti doresti ca inima sa fie in cea mai buna stare de sanatate, trebuie sa reduci nivelul de sare consumat si sa il maresti pe cel de potasiu.

Atunci cand o persoana consuma prea mult sodiu si nu consuma destul potasiu poate sa fie expusa unui risc de hipertensiune arteriala. Astfel ca va creste si riscul de a suferi de cardiopatii si de accidente vasculare cerebrale.

Potasiul este cel care poate echilibra situatia si contrabalansa efectele nefaste ale sodiului. Un bun echilibru intre cele doua contribuie la prevenirea hipertensiunii si la reglarea sa. Dar cele mai bune alimente care pot sa scada presiunea arteriala trebuie sa contina trei minerale esentiale- calciu, magneziu si potasiu.

Iaurturile light. Un bol cu iaurt natur este cel care poate furniza 49% din nivelurile de calciu, 12% din cele de magneziu si 18% din cele de magneziu de care ai nevoie zilnic. In plus, consumand zilnic iaurt poti reduce riscurile de a suferi de diabet de tip 2.

Fasolea alba. O farfurie de fasole alba contine 13% calciu, 30% magneziu si 24 % potasiu din nevoile zilnice. Sunt si o sursa excelenta de proteine, mai ales daca esti vegetarian.

Bananele. Sunt cele care furnizeaza mineralele esentiale cam asa- 1% calciu, 8% magneziu si mai ales, 12% potasiu de care ai nevoie zilnic. Potasiul este cel care poate compensa eventualele deficite cauzate de unele medicamente contra hipertensiunii. Bananele sunt cele care pot proteja intestinele si care pot regla somnul.

Cartoful dulce. Pe langa bogatia sa in minerale esentiale, cartoful dulce mai contine si vitaminele A, B si C.

Avocado. Un fruct de avocado este cel care furnizeaza in jur de 2% calciu, 10% magneziu si 20% potasiu. In plus, acest fruct este foarte bogat in antioxidanti si vitamina E deci este un aliat de pret pentru cei care vor sa lupte contra imbatranirii cutanate si chiar a colesterolului.

Broccoli. O portie de broccoli vine cu  un procent de 6 % calciu, 8% magneziu si 14% potasiu de care ai nevoie. In plus, mai contine si o enzima care are proprietati anti-cancer si anti-inflamatorii.

About the author
articolesite

Leave a Comment