Stii ce spune parul despre sanatatea ta?

Parul este, fara indoiala, unul din cele mai importante semne de vitalitate si frumusete ale corpului nostru. Cu totii ne dorim un par stralucitor si des, insa adeseori acest lucru este doar un vis indepartat. Uneori, ne confruntam cu pierderi masive de par, constatam ca parul este uscat, fragil si si-a pierdut stralucirea. Uneori nu stim cum putem lupta impotriva acestor fenomene. Urmatoarele informatii te-ar putea surprinde insa cu siguranta te vor ajuta sa ai un par mai frumos si mai stralucitor.

Caderea excesiva a parului

In momentul in care constati ca parul a inceput sa iti cada masiv sau ca a inceput sa cada doar in anumite zone, trebuie sa consulti medicul de urgenta. Cauzele acestei probleme sunt diverse si trebuie sa tii cont de ele: stari de stres sau de anxietate prelungite, boli autoimune (infectii, boli cu transmitere sexuala), probleme ale glandei tiroide.

Par deteriorat cu varfuri despicate si fragile

Cu totii trecem prin perioade in care parul nostru este mai fragil, devine casant si cade mai mult si mai des decat de obicei. Care este motivul? Este acesta simptomul unei anemii? In ceea ce le priveste pe doamne si domnisoare, caderea parului este semnul direct al unei carente de minerale. Poate fi vorba de o lipsa de fier dar si de mangan, fier sau de potasiu.

In acest caz incearca sa adopti un regim variat si echilibrat. Daca esti vegetarian acorda o mare atentie aportului de fier si de vitamine. Daca ai indoieli cu privire la calitatea alimentatiei tale, consulta un nutritionist. Include in alimentatia de zi cu zi fructe uscate care contin numeroase minerale esentiale.

Par uscat

Parul uscat este rezultatul actiunii unor agenti externi precum soarele, vopseaua de par sau produsele chimice. Trebuie sa raspunzi la urmatoarea intrebare: folosesti un sampon anti-matreata? Conform dermatologilor, folosirea continua a sampoanelor anti-matreata are drept consecinta uscarea parului. Aceste produse au tendinta sa absoarba umiditatea prezenta la nivelul scalpului. Daca constati ca aceasta este cauza uscarii parului, atunci schimba samponul.

Fumatul, expunerea prelungita la soare sau poluarea pot usca parul in egala masura. In acest caz foloseste uleiuri hidratante pentru protejarea parului precum uleiul de cocos.

Mancarimi la nivelul scalpului

Din cazua stresului recurent pot aparea mancarimi la nivelul scalpului. Mancarimi, chiar iritatii pot aparea pe scalp in perioade mai stresante precum sesiunea in perioada facultatii. Si stresul post-traumatic precum pierderea unei fiinte dragi sau un accident poate avea consecinte asupra scalpului. In majoritatea din cazuri, stresul este dusmanul silentios care altereaza un numar mare de functii esentiale. Trebuie gasita o metoda de eliminare a acestuia.

About the author
articolesite

Leave a Comment