Strugurii, o comoara pentru sanatatea ta

Albi sau rosii, din Italia sau Franta… fiecare are preferatul sau. La ora actuala strugurii se etaleaza in toate culorile lor si varietatile lor in piete sau magazine pentru marea placere a papilelor noastre gustative.

Strugurii sunt fructele care vin cu o multime de beneficii – sunt antioxidanti deci iti permit sa lupti contra bolilor cardio-vasculare, contin o multime de nutrienti, de vitamine si minerale.

Sunt deci cei mai buni aliati pentru viata de zi cu zi, indiferent de forma lor – proaspta sau uscata, consumati sub forma de ulei sau suc. La fel ca si merele, sunt aliatii ideali pentru o cura de detoxficare acum cand toamna isi face aparitia.

Indiferent de forma in care sunt consumati, strugurii sunt o comoara pentru sanatate. Strugurii albi si rosii contin aceleasi cantitati de vitamine si de nutrienti. Singura diferenta estec a cei rosii contin o cantitate mai mare de antocianine deci au o putere antioxidanta mai mare decat cei albi. In afara acestei diferente, trugurii sunt bogati in mangan, cupru, vitaminele C, B1 si B2. Sunt si o sursa excelenta de flavonoizi care te ajuta sa lupti contra imbatranirii celulelor.

In plus, strugurii contin si foarte putine calorii- 60 kcal/100 de grame, au virtuti anti-cancer si te ajuta si sa lupti contra bolilor cardio-vasculare.

Consumati proaspeti, acestia sunt ideali pe post de gustare sau la micul dejun. Sub forma lor uscata, sunt cei mai buni aliati ai sportivilor. Se pot consuma si sub forma de suc si sub forma de ulei din samburi. Contin acizi grasi omega 6 foarte benefici pentru colesterol.

Poti face o cura cu struguri, excelenta pentru toamna. Pielea este prima care poate beneficia de puterea de intinerire a strugurilor. Ideal ar fi sa tii o monodieta cu struguri timp de trei zile. Trei zile sunt ideale pentru reintinerirea celulara. Mananca deci timp de trei zile doar struguri in cantitatea dorita. In afara de struguri trebuie sa bei apa si ceaiuyri din plante.

Vinul din strugurieste si el benefic daca il coinsumi cu moderatie. Un pahar cu vin cinsumat din cand in cand va veni cu polifenoli, dar mai ales si cu resveratrol, benefici pentru sistemul cardiovascular.

About the author
articolesite

Leave a Comment