Sucuri naturale pentru a lupta cu stresul si anxietatea

Chiar daca stresul si anxietatea sunt doua mecanisme de aparare care ne permit sa anticipam unele situatii pentru a le gestiona mai apoi mai bine, uneori ne trezim cel mai adesea depasiti de situatie.

Uneori starile de anxietate pot fi cauzate de situatiile prin care trecem sau de factori biologici. Dar ceea ce mancam are cel mai adesea un impact direct asupra felului in care ne simtim atat din punct de vedere fizic cat si din punct de vedere emotional.

Din aceste motive iti propunem in acest articol trei retete de sucuri smoothie delicioase care te vor ajuta sa scapi de stres sau de anxietate.

Suc smoothie cu mango, nuci si lamaie. Este un suc smoothie cu efect antioxidant care te va ajuta sa iti destinzi muschii, care va favoriza transmisia neuromusculara si care va avea grija de muschii tai. Acest lucru se datoreaza unei asocieri dintre magneziul din mango si vitamina C din lamaie. Datorita enzimelor si mineralelor din lamaie, nuci si mango, agitatia, nervii dar si insomniile sunt reduse.

Suc smoothie cu avocado, capsuni si tofu. Cu siguranta ca vei fi surprins de unul din ingredientele acestui suc smoothie. Este vorba despre tofu. Tofu este un ingredient foarte bogat in calciu, un mineral excelent pentru a lupta contra stresului si anxietatii. Datorita calciului vei reusi sa obtii un echilibru intre electroliti, necesar pentru a controla nervii si pentru a regla secretiile hormonale.

In plus, daca vei asocia tofu cu proprietatile unor ingrediente precum avocado, foarte bogat in acizi grasi omega 3, vei obtine un smoothie ideal pentru a controla starile de anxietate datorita efectelor sale relaxante.

Capsunile sunt excelente pentru a lupta contra stresului deoarece contin o comoara naturala- vitaminele B1, B2, B3, B6 si B12. Un deficit in aceste vitamine poate cauza insomnii si nu vei putea lupta din cauza lui contra episoadelor de stres si de anxietate.

Un smoothie cu rosii contra oboselii mentale si a stresului. Rosia, alaturi de patrunjel, de salata si de telina poate favoriza eliberarea de serotonina care vine cu o stare de bine si de calm.

About the author
articolesite

Leave a Comment