Top 13 alimente sanatoase ideale pentru viata de zi cu zi

Pe piata exista numeroase alimente excelente pentru sanatate. In plus, sunt foarte usor de integrat in meniul zilnic pentru a te bucura mereu de toate beneficiile lor.

Care sunt acestea? Vei afla in cele ce urmeaza.

Rosiile. Au u  puternic efect antioxidant, sunt foarte usor de preparat, sunt abordabile si se pot integra fara probleme in meniul zilnic.

Broccoli. Cel mai adesea o leguma absenta din farfurie, broccoli ar trebui sa fie consumat cat mai des datorita nivelului sau ridicat de vitamina C, de fier, fibre si calciu.

Spanacul. La fel ca si broccoli, spanacul nu est o leguma foarte apreciata, mai ales de copii. Dar are beneficii comparabile cu ale acestuia si mai vine in plus cu vitaminele K si A.

Ceaiul verde. Este foarte bun pentru sistemul digestiv si inima, este un puternic antioxidant si te ajuta sa arzi grasimile foarte eficient.

Soia. Are avantajul de a contine foarte multe fibre si proteine de buna calitate, vitamine, minerale si antioxidanti.

Cartofii dulci. Sunt o sursa foarte importanta de fier si de vitaminele C si E. In plus, contin doza zilnica recomandata de vitamina A.

Migdalele. Sunt pline de proteine, de vitaminele din grupa E, de lipide bune, excelente pentru sistemul cardiovascular si sistemul digestiv.

Uleiul de masline. La fel ca si migdalele, uleiul de masline contine lipide indispensabile pentru sanatatea cardiovasculara, pe langa faptul ca este un foarte bun anti-inflamatoriu. Este delicios in salate.

Quinoa. Este o pseudo-cereala care contine o multime de fibre, proteine, vitamina B si aminoacizi foarte importanti pentru sanatate.

Carnea de curcan. Este un fel de carne slaba foarte buna, plina de proteine, de zinc, de seleniu are te ajuta sa previi cancerul dar si de triptofan care poate favoriza somnul.

Ouale. Sunt o sursa excelenta de proteine, de vitamine si de minerale. in plus, contin foarte putine calorii.

Fasolea neagra. Este un concentrat de flavonoizi, de proteine si de glucide, deci excelente pentru meniul din viata de zi cu zi.

Iaurtul. Este cel mai bun pentru sistemul imunitar care contine bacterii ideale pentru sistemul digestiv si care cotine calciu. Asta nu e totul. Te poate ajuta si sa arzi caloriile.

About the author
articolesite

Leave a Comment