Top 3 beneficii ale semintelor de canepa

Atunci cand vorbim despre beneficiile semintelor de canepa, trebuie sa stii ca acestea sunt numeroase. Si ca aceasta samanta mica oleaginoasa, poate sa fie supranumita un superaliment. Semintele de canepa se poti folosi foarte usor in bucatarie. Dar poti miza si pe uleiul de canepa sau pe faina de canepa, la fel de bogate pe plan nutritional.

O sursa exceptionala de proteine pentru vegetarieni. Un lucru foarte rar in lumea vegetala- semintele de canepa, sunt foarte bogate in proteine complete, la fel ca si quinoa. Cu alte cuvinte, contin toti cei 8 aminoacizi esentiali care ar trebui sa fie furnizati in mod imperativ de alimentatie.

Rolurile acestor aminoacizi sunt foarte diverse. Histidina este implicata mai ales in sustinerea si stimularea sistemului imunitar, dar si in formarea de globule rosii, in timp ce leucina contribuie la cicatrizare. Triptofanul poate sa combata apetitul si sa limiteze anxietatea.

Si cireasa de pe tort- proteinele din semintele de canepa sunt foarte bine asimilate de organism si digerate foarte usor.

Semintele de canepa sunt foarte benefice pentru sistemul cardiovascular. Semintele de canepa au un minunat efect protector asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru se datoreaza faptului ca prezinta un minunat raport omega 3 – omega 6, care se poate regasi si in uleiul de canepa.

Este deci cea mai buna solutie pentru a regla colesterolul din sange dar si pentru a preveni arterioscleroza care sunt responsabile cu aparitia multor boli cardiovasculare.

Semintele de canepa sunt si cea mai buna sursa de arginina, un aminoacid, foarte benefic printre altele, pentru sinteza oxidului nitric. Acesta va favoriza dilatarea vaselor de sange si va duce la diminuarea presiunii arteriale. Un lucru foarte pozitiv, deoarece presiunea arteriala este si ea responsabila cu aparitia unor boli cardiovasculare.

Semintele de canepa sunt benefice pentru sindromul premenstrual. Pot combate efectele prolactinei, un hormon responsabil cu aparitia acestui sindrom neplacut. Deprimarea, retentia de apa si sensibilitatea sanilor pot sa fie evitate deci cu ajutorul lor. Semintele de canepa sunt cea mai buna idee si pentru a trata dezechilibrele hormonale.

About the author
articolesite

Leave a Comment