Top 6 beneficii ale superalimentului maca

Daca ar exista pe undeva vreo planta miraculoasa, aceasta ar trebui cu siguranta sa poarte numele de maca. Trebuie sa stiti ca aceasta planta miraculoasa, foarte mica, originara din Peru, are multiple virtuti terapeutice. Si nu numai.

Maca mai este cunoscuta si sub numele de ginseng Peruvian si este renumita pentru proprietatile sale afrodisiace si nu numai. Aceasta mai ascunde o multime de alte secrete si super puteri.

Un superaliment afrodisiac. In Peru radacina de maca este folosita de foarte multa vreme pentru a stimula libidoul. Dar nu doar barbatii pot beneficia de proprietatile sale, ci si femeile. Nu degeaba tuberculul de maca este considerat a fi cel mai natural si cel mai eficient afrodisiac.

Un energizant excelent. Radacina de maca are cel mai eficient efect tonifiant, luptand foarte bine contra oboselii fizice. Sportivii adora maca deoarece ii ajuta sa se recupereze mai usor si sa isi intareasca sistemul muscular datorita actiunii sale anabolizante naturale.

Maca are un procent de peste 15% de proteine deci se explica astfel puterea sa de a stimula si regenera muschii.

Un superaliment perfect pentru a alunga stresul. Maca are cea mai benefica actiune asupra sistemului nervos. Iar atunci cand se consuma in mod regulat actioneaza asupra bunei dispozitii si ne tine departe de angoase. In plus, ne poate tine departe de stres si de problemele legate de somn.

Un reglator hormonal foarte eficient. Principiile active din maca sunt de mare folos atunci cand vine vorba despre reglarea sistemului hormonal.

Un super aliment foarte bun pentru memorie. Daca ai dificultati de memorie, probleme cu atentia, goluri de memorie, poti incerca sa faci o cura de maca. Maca are cele mai bune aptitudini atunci cand vine vorba despre a intari functiile cognitive si de a stimula anumite facultati precum memoria. Deci este foarte indicata si pentru persoanele mai in varsta.

Un super aliment incredibil pentru sustinerea oaselor. Datorita nivelului sau important de calciu, de proteine, de fier si de vitaminele A, B si C, radacina de maca este indicata celor care sufera de probleme legate de osteoporoza.

About the author
articolesite

Leave a Comment