Top 7 mirodenii must have

Scortisoara, chimion, curcuma…. in spatele parfumului lor subtil care vine cu un plus de exotism pentru toate preparatele se ascund numerosi activi cu o multime de virtuti medicinale recunoscute.

Mirodeniile sunt cele care ne ajuta sa exploram o multime de savori noi, minunate. Fiecare dintre ele are o cantitate impresionanta de polifenoli, de antioxidanti naturali si te ajuta in acelasi timp sa gatesti cu mai putina sare, zahar si materii grase, fara sa sacrifici insa in vreun fel gustul.

Care sunt mirodeniile must have de la tine din farfurie?

Curcuma, un super anti-inflamatoriu. Radacina acestei plante asiatice intra in compozitia faimosului curry Indian. Contine un pigment pretios, pe numele sau crucumina, care poate trata reumatismele, care incetineste dezvoltarea anumitor tipuri de cancer si care poate preveni diabetul de tip 2. Pe scurt, este un condiment minune.

Ghimbirul, ideal pentru tonus. O radacina foarte populara care contine gingerol si vitamina A care pot imbunatati vederea si circulatia sanguina si care pot preveni infectiile iernii. Poate atenua migrenele si greturile.

Scortisoara, cea mai buna alternativa la zahar. Parfumul sau subtil este cel care te va ajuta sa obtii cele mai delicioase deserturi, cu o cantitate mai putina de zahar. Este deci ideala pentru a evita diabetul iar consumul zau zilnic poate sa diminueze zaharul si colesterolul sanguin.

Ardeiul iute, cel care poate alunga eficient foamea. Capsaicina este substanta care te face sa simti ca iti ia foc gura si care vine cu o senzatie de satietate foarte eficienta. In plus, este foarte eficient pentru a arde grasimile. Mai are o puternica actiune antioxidanta, contine vitamina C si vitamina E, ideale pe timp de iarna cand tonusul este mai scazut.

Cuisoarele, un formidabil antiseptic. Sunt antibacteriene si anti-durere, fiind folosite foarte des de catre dentisti. Pot facilita digestia si reduce productia de gaze.

Nucsoara contra tensiunilor musculare. Uleiurile sale esentiale sunt cele care pot decontracta muschii de minune. Poate preveni in acelasi timp si crampele. Este cea mai delicioasa alaturi de carne si legume.

Chimionul, pentru a evacua stresul. Semintele de chimion sunt relaxante, pot calma spasmele intestinale si pot favoriza adormirea.

About the author
articolesite

Leave a Comment