Top beneficii suprinzatoare ale afinelor

Afinele sunt fructe mici cu o savoare particulara, dar si cu cel mai important nivel de nutrienti foarte benefici pentru organism.

Si chiar daca sunt de mici dimensiun, afinele nu au pereche atunci cand vine vorba despre nivelul de antioxidanti, substante necesare pentru a preveni si stopa neplacerile cauzate de radicalii liberi.

In plus, vin si cu vitamine sau minerale, care pot favoriza prevenirea si tratarea unor boli foarte numeroase. Dar asta nu este totul.

Afinele au proprietati anti-cancerigene. Puternicii antioxidanti din afine au proprietatea de a diminua riscul de a suferi de anumite tipuri de cancer. Dar ne protejeaza si celulele in fata neplacerilor cauzate de radicalii liberi sau de toxine, doua substante care pot provoca aparitia de tumori. Afinele sunt foarte bogate si in acid folic, un nutrient esential care ajuta la repararea si la sintetizarea ADN-ului.

Afinele pot fortifia dintiii si oasele. Mineralele esentiale continute de afine sunt de mare ajutor pentru a proteja densitatea osoasa si sanatatea dintilor nostri. Consumand afine in mod regulat, vei reusi astfel sa te tii departe de unele boli precum osteoporoza. In plus, acestea sunt recomandate pentru a ameliora absorbtia de calciu si de vitamina D, deoarece contin minerale preum magneziul, zincul sau fierul, dar si vitamina K.

Afinele pot proteja sanatatea cardiovasculara. Afinele contin cantitati importante de potasiu si de magneziu, doua minerale esentiale, care ajuta la reglarea proceselor inflamatorii din inima cu scopul de a reduce patologiile cardiace.

Afinele pot ameliora memoria. Afinele sunt in stransa legatura cu buna functionare a memoriei. Compusii lor antioxidanti pot minimiza stresul oxidant si pot reduce problemele celulare care pot genera boli cognitive.

Afinele pot combate infectiile urinare. Datoria puterii lor alcaline, dar si a unui nivel foarte ridicat de compusi antibacterieni, afinele pot preveni si pot trata infectiile urinare.

Afinele pot proteja vederea. Afinele contin carotenoizi si cantitati importante de vitamina E. Cu alte cuvinte, doua elemente necesare pentru a proteja vederea si pentru a se evita dezvoltarea de boli oculare. Puterea lor oxidanta este de mare ajutor pentru a proteja retina si macula.

Iar sucul natural de afine este excelent pentru a preveni neplaceril elegate de inaintarea in varsta, prevcum ridurile.

About the author
articolesite

Leave a Comment