Tot ce trebuie sa stii depre o saltea din spuma

Una dintre cele mai populare structuri elastice pentru saltele este spuma. Fie ca vorbim despre spuma clasica sau despre spuma cu memorie, regasim o multime de beneficii pe care acest material le aduce somnului, ceea ce face din orice saltea cu spuma o achizitie inteligenta.

Exista cateva lucruri pe care este bine sa le stii despre spuma, inainte de achizitiona o saltea ce o contine.

Exista doua tipuri de spuma pentru saltele

  • Spuma clasica. Este un material rezistent si confortabil, cu o structura de poliuretan. In principiu, densitatea acestui material este de 25 de kg/m3, ceea ce inseamna confort destul de mare. Beneficiile spumei clasice sunt vizibile si pot fi simtite ori de cate ori este folosita. Astfel, vei beneficia de o sustinere corecta a coloanei vertebrale, fiecare parte a corpului va putea sa se bucure de relaxare si miscarea naturala in pat va fi cat se poate de usor de realizat. Un alt avantaj major al acestui tip de spuma este faptul ca beneficiezi de o libertate si independenta maxima fata de partenerul de somn. Spuma clasica nu este alergica si are proprietati anti bacteriene.

  • Spuma cu memorie. Fara doar si poate, spuma cu memorie este vedeta momentului in materie de saltele. Este un material vasco elastic ce se poate adapta cu usurinta la temperatura si la greutatea corpului, asigurand un somn perfect. Diferenta majora fata de spuma clasica este densitatea, care in cazul variantei vasco elastice este de 55-85 de grame pe metru cub. In ceea ce priveste avantajele, spuma cu memorie are capacitatea de a se adapta perfect la structura corporala pe care o ai, reduce numarul de miscari din timpul somnului si ofera o independenta mare fata de partener. De asemenea, reuseste sa sporeasca gradul de sanatate, imbunatatind circulatia sanguina.

Poate ca un dezavantaj al saltelelor din spuma este faptul ca pot fi destul de costisitoare. Pretul este unul ce se va amortiza in timp insa, date fiind numeroasele avantaje. Chiar daca ai dormit toata viata pe o saltea cu arcuri, merita sa achizitionezi o saltea din spuma de memorie. Este bine sa te astepti, insa, la o perioada de acomodare si de oarecare disconfort, in conditiile in care orice schimbare in stilul de somn este vizibila. Daca te intereseaza informatii si espre alte saltele, vezi link!

About the author
articolesite

Leave a Comment