Trucuri si sfaturi pentru a manca mai putina carne

Cu siguranta ca iubesti si tu carnea, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci in fiecare zi. Ce ai zice daca ai incerca unele meniuri mai vegetariene? Iata cateva trucuri si sftauri pentru a reusi asta.

Mici schimbari, mari beneficii. Nu trebuie sa fii neaparat vegetarian pentru a obtine beneficii in domeniul sanatatii. Daca vei reduce pur si simplu aportul de carne zilnic din alimentatie se vor intampla numai lucruri bune.

O alimentatie diversificata. Mai putina carne in meniu inseamna in general mai multe vegetale. Aici intra leguminoasele, fructele si legumele, produsele cerealiere care sunt pline de proteine, de fibre si de antioxidanti dar si de alti nutrienti pretiosi.

Mese care te pot satura mult mai bine. Alternativele la carne precum leguminoasele, nucile sau semintele vin in plus cu proteine,dar si cu multe fibre fata de carne. Iar proteinele si fibrele sunt cele care vin cu o senzatie de satietate prelungita, deci vei reusi sa mananci mai putin.

O stare de sanatate mai buna. Proteinele vegetale contin un nivel foarte scazut de grasimi saturate. Unee dintre ele nu contin deloc. Bogatia lor in fibre si antioxidanti le fac sa fie cea mai buna alegere pentru a reduce riscul de a suferi de o boala cardiaca.

Ai grija la carente atunci cand vrei sa mananci mai putina carne. Trebuie sa faci cele mai bune alegeri cu alte cuvinte.

Proteine. Pentru a obtine proteine la fel de complete ca si cele din carne trebuie sa iti diversifici sursele. Cele mai bune surse sunt produsele lactate, ouale, leguminoasele, tofu dar si alte produse din soia, nuci si seminte.

Vitamina B12. Sub forma sa naturala se regaseste doar in alimentele de origine animala. Cele mai bune surse sunt insa si ouale, branza, iaurtul si alimentele imbogatite precum bauturile de soia sau de orez dar si unele marci de drojdie de bere.

Fierul. Fierul continut de vegetale este mult mai usor de absorbit decat cel care este continut de carne. Dar pentru a dubla sau tripla nivelul sau de absorbtie, mesele tale trebuie sa contina si o buna sursa de vitamina C, precum varza, broccoli, portocala sau capsuni.

Zincul. Este cel care intervine intr-o multime de reactii metabolice legate de imunitate, crestere si cicatrizari.

About the author
articolesite

Leave a Comment