Cuisoarele pot fi folosite in alimentatie pentru aroma lor extrem de puternica, insa pot fi folosite si sub forma de ulei, pentru proprietatile excelente impotriva microbilor, a ciupercilor de piele sau a diverselor boli virale.
Arborele de cuisoare creste in China si in India si produce muguri extrem de aromati, bogati in calciu, fosfor, fier, potasiu, vitamina A si C sau acid clorhidric.
Daca sunt presate, cuisoarele dau un ulei excelent, care poate sa aiba efecte asupra unui numar mare de afectiuni.
Beneficii si utilizari
In primul rand, uleiul de cuisoare este foarte eficient impotriva afectiunilor pielii si impotriva infectiilor. In cazul unor taieturi, muscaturi de insecte sau vanatai, poate sa aiba un efect antiseptic excelent.
O alta utilizare foarte populara este impotriva durerilor de dinti si a gingiilor umflate. Foarte des, uleiul de cuisoare poate sa fie descoperit in apa de gura sau in pasta de dinti.
Efectele asupra pielii nu tin doar de efectele antiseptice, ci si de cele de ingrijire. Mai exact, uleiul de cuisoare poate sa ajute la eliminarea acneii si la stimularea pielii sa isi pastreze tineretea. Deseori, putem gasi acest ulei in produsele cosmetice.
Numarul efectelor benefice ale uleiului de cuisoare este considerabil mai mare. Spre exemplu, este un afrodisiac natural si poate sa ajute la eliminarea anxietatii, a depresiei sau a insomniei. De asemenea, este foarte eficient impotriva problemelor respiratorii, poate sa curete sangele ajutand la purificarea lui si poate sa elimine durerile de cap si de urechi.
Uleiul de cuisoare poate sa fie utilizat si intern si extern, insa fara a se depasi dozele recomandate zilnic. Chiar si in doze mici, acesta este foarte puternic si poate duce la alergii. In principiu, inainte de a-l folosi este bine sa il diluezi conform specificatiilor de pe prospectul produsului.