Virtutile mirodeniilor in domeniul sanatatii

Mirodeniile sunt cea mai buna alegere atunci cand vrei sa iti parfumezi felurile de mancare sau sau pui in valoare gustul unor alimente. Dar nu numai. Sunt si un atu de pret atunci cand vine vorba despre sanatate.

Curcuma, ardei iute, coriandru, scortisoara… cu gustul lor exotic si minunat, mirodeniile sunt cele care tranforma un fel de mancare banal intr-unul savuros, ajutandu-te in acelasi timp sa profiti de o multime de beneficii.

Unele pot actiona contra balonarilor sau a problemelor digestive de tot felul, altele au proprietati anti-bacteriene si pot stimula sistemul imunitar, majoritatea fiind bogate in antioxidanti. Sa vedem insa care sunt cele mai benefice pentru sanatate.

Curcuma. Este un antioxidant foarte puternic, care este foarte eficient contra problemelor digestive legate de ficat mai ales. Se poate folosi in caz de digestie dificila, de greata, de probleme hepatice sau pentru a lupta contra durerilor articulare. Asezoneaza toate felurile de mancare cu el, mai ales toamna pentru a stimula sistemul imunitar.

Coriandru. Foloseste-l fara ezitare in toate felurile de mancare mai consistente si in cele care contin leguminoase precum lintea sau varza. Este bogat in fier, este anti-bacterian si poate ameliora digestia.

Ardeiul iute. Este excelent pentru inima. Este bogat in vitamina C si E, este excelent pentru sanatatea arterelor, protejandu-le foarte bine.

Semintele de mustar. Pentru a putea profita din plin de virtutile sale digestive se poate asocia cu coriandrul. Semintele de mustar sunt bogate in antioxidanti si te ajuta sa lupti contra imbatranirii.

Cardamomul. Se poate folosi sub forma de pudra sau seminte, fiind ideal in caz de balonari si probeleme digestive de tot felul.

Scortisoara. Este cea mai parfumata si se poate consuma sub forma de infuzie sau sub forma de pudra in deserturi. Poate preveni o multime de boli legate de sezonul rece iar virtutile sale antispasmodice actioneaza asupra problemelor cu stomacul.

Cuisoarele. Sunt cele mai bune mirodenii cu virtuti antiseptice, cu un gust pronuntat care poate pune cel mai bine in valoare felurile de mancare. Poate intari sistemul imunitar si uleiul esential se poate folosi in caz de dureri de dinti.

About the author
articolesite

Leave a Comment