Zaharul de cocos, beneficii

Stiai ca zaharul alb rafinat poate sa fie inlocuit de zaharul de cocos, care se fabrica pornind de la seva florilor de cocotier? Aceasta varietate de zahar are un indice glicemic foarte scazut si vine cu o multime de nutrienti esentiali pentru organism. Haideti insa sa descoperim impreuna beneficiile acestui zahar minunat.

Zaharul de cocos are un gust unic de caramel, fiind un zahar care nu este supus deloc procesului de rafinare. Deci nu este transformat chimic si nu contine aditivi sintetici fata de zaharul alb clasic.

Zaharul de cocos, un aliment foarte sanatos si un aliat pentru sanatea ta. Principalul avantaj al zaharului de cocos este indicele sau glicemic scazut. Un lucru deloc de neglijat pentru un aliment dulce.

Indicele glicemic al zaharului alb este de 70, in timp ce zaharul de cocos are un indice glicemic de 24,5. Este deci un aliat de pret pentru cei care au grija de silueta lor, pentru diabetici dar si pentru toti cei care au grija de sanatatea lor.

In plus, zaharul de cocos are un nivel foarte important de antioxidanti. Aceste substante sunt foarte importante pentru organism si pentru echilibrul sau, deoarece te ajuta sa combati radicalii liberi si nu lasa celulele sa imbatraneasca.

Cu un procent de 90% fructoza, zaharul de cocos este unul din cele mai bogate alimente in nutrienti esentiali. Contine vitamine din grupa B, dar si minerale precum potasiul, fierul sau zincul.

Toate aceste elemente fac din zaharul de cocos un aliment foarte benefic pentru sanatate. Vitaminele din grupa B, opt in total sunt cele care asigura buna functionare a metabolismului corpului, sunt cele care participa la procesul detox al organsimului pentru a mentine pielea si muschii in cea mai buna stare de sanatate. Aceste elemente por suprima bacteriile responsabile cu infectii, ne pot proteja de maladiile cognitive si pot ameliora activitatea sistemului nervos.

In ceea ce priveste potasiul, acesta este de mare ajutor pentru a lupta contra hipertensiunii iar zincul este cel care poate fortifia sistemul imunitar.

Dar pe lang toti acesti compusi esentiali, zaharul de cocos mai contine aminoacizi, 16 din 20. Are deci un rol major in buna functionare a organismului.

About the author
articolesite

Leave a Comment