Fără categorie

De ce sa folosesti Aloe Vera in tratarea diabetului

Aloe Vera este o planta medicinala cu multiple proprietati pentru sanatatea si frumusetea noastra. A devenit, de-a lungul vremii, populara in lumea intreaga, indispensabila chiar in multe camine unde este folosita in tratarea unui numar mare de probleme de sanatate, in special cele de piele. Unul din principalele beneficii ale plantei Aloe Vera este capacitatea sa de a regla nivelul de zahar din sange, drept urmare de combatere a diabetului.

Aloe Vera este utila in tratarea diabetului de tip 2 permitand, de cele mai multe ori, pacientilor, sa nu devina dependenti de injectiile cu insulina.

Ce relatie exista intre diabet si Aloe Vera?

Din cauza stilului de viata modern si multor altor factori, diabetul a devenit, in zilele noastre, una din cele mai curente boli. Expertii recomanda imbunatatirea obiceiurilor de viata, in special a celor alimentare. Uneori este bine sa ne indreptam atentia asupra remediilor naturale ce se dovedesc a fi extrem de eficiente. Aloe Vera are proprietati care contribuie la reglarea nivelului de zahar din sange in mod natural. Gelul de Aloe Vera contribuie la reglarea glucozei continuta de fluxul sanguin si, datorita acestei proprietati, permite imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor afectate de diabet.

Consumul regulat de Aloe Vera permite imbunatatirea starii de sanatate a rinichilor si a colonului, doua organe extrem de afectate de simptomele acestei boli. Ingestia regulata de Aloe Vera, combinata cu un regim alimentar sarac in hidrati de carbon, contribuie la mentinerea bolii sub control, in mod natural.

Aloe Vera contine glucomanan, o fibra dietetica solubila care permite reducerea nivelului de zahar din sange. Acest compus actioneaza ca un agent hipoglicemic ceea ce permite scaderea nivelului de zahar. Aloe Vera mai contine o serie de alte elemente care permit lupta impotriva diabetului precum fenoli organici si lectine, elemente cheie in procesul de diminuare al nivelului de zahar din sange.

In doar doua luni de tratament, nivelul de zahar din sange se poate diminua cu pana la 50%. Aloe Vera permite eliminarea toxinelor si deseurilor acumulate de organism, reducand astfel si excesul de zahar din fluxul sanguin. Consumul regulat de Aloe Vera stimuleaza secretia de insulina, un beneficiu util persoanelor care sufera de diabet de tip2.