Stil de viata

Cele sapte chei ale longevitatii

Stiai ca cele mai longevive persoane care ajung pana la 100 de ani dorm macar 10 ore pe noapte? Intr-adevar, un somn profund este fundamental pentru a te bucura de un creier in cea mai buna stare de sanatate.

Stiinta nu a ajuns sa descopere care este secretul precis al longevitatii sau chiar al imortalitatii. Multe persoane ar vrea insa sa aiba privilegiul de a trai  foarte mult timp.

Fara indoiala cel mai important lucru este calitatea vietii. Acest lucru iti va permite sa traiesti foarte multi ani sanatosi, in echilibru si fericire. Iata cum poti face asta.

Redu caloriile zilnice. Ar trebui sa consumi intre 100 si 2599 kcal pe zi. Reducand pur si simplu consumul de zahar, de produse de patiserie sau feluri de mancare gata preparate ar trebui sa reusesti.

Spune Da alimentelor sanatoase – broccoli, miere, fructe… daca iti incepi ziua band o cafea nu ar trebui sa renunti la ea ci sa introduci in regimul tau alimentar mai multe fructe bogate in antioxidanti. Legumele precum broccoli, morcovi sunt in legatura cu  reducerea nivelului de mortalitate, datorita alfa-carotenului continut. Mierea este si ea o comoara naturala cu proprietati energetice minunate.

Grasimea de porc. Poate te va mira dar grasimea de porc, daca se consuma in cantitati foarte mici, poate veni cu o multime de beneficii. Are o bogatie nutritionala si acizi oleici de care trebuie sa te folosesti pentru a lupta contra disturgerii anumitor celule ale organelor.

Nu acumula grasime abdominala. Grasimea abdominala arata ca ceva se intampla in organism. Poate duce la grave boli cardiovasculare.

Mergi pe jos macar o jumatate de ora pe zi. Un lucru foarte benefic pentru imima, picioare si muschi. Iti vei intari si sistemul imunitar in acelasi timp.

Dormi macar opt ore pe zi. Un somn de calitate si foarte profund este foarte important pentru sanatate si pentru a-ti mentine creierul in plina forma.

Citeste, joaca-te si fii sociabil. O viata activa in care faci tot ce vrei este cel mai bun lucru pentru un creier sanatos. Trebuie sa ai grija si de emotii deoarece stresul poate dauna si iti poate scurta viata. Este un lucru dovedit stiintific.