Stil de viata

Feniculul – beneficii pentru sanatate

Foarte putin prezent in farfuriile noastre, feniculul este un fantastic cocktail de micronutrienti care ar trebui sa fie consumat cat mai des. Feniculul este o leguma cu un foarte pronuntat care te va incanta cu siguranta cu proprietatile sale gustative si medicinale. Iata de ce ar trebui sa profiti de aceasta leguma fara a mai sta prea mult pe ganduri.

Feniculul este carminativ si antispasmodic. Feniculul este de mare ajutor atunci cand vine vorba despre functia digestiva. Te ajuta sa lupti contra dispepsiei, a flatulentei, a lipsei apetitului si poate stimula foarte bine muschii colonului. Pentru ca poate bloca procesul de fermentatie al alimentelor acestea te ajuta sa scapi de gazele intestinale. Calmeaza spasmele, si durerile abdominale cauzate de colita sau gastrita.  Este expectorant si este foarte util in caz de tuse productiva. Este ideal si pentru a trata colicii la bebelusi. Atuurile sale nutritionale – vitamina C, B9, provitamina A, fibre, minerale si oligoelemente, fac din el un aliat de pret pentru cea mai echilibrata alimentatie.

Feniculul este o leguma hipocalorica, cu 25 kcal/100 de grame, deci un aliat de pret pentru diete. Este si foarte bogat in apa si fibre, ceea ce inseamna ca stimuleaza buna functionare a tranzitului intestinal. In plus, fibrele vin cu o senzatie de satietate. Are cele mai bune virturti digestive, diuretice si drenante. Cu alte, cuvinte este ideal pentru cele care au grija de silueta lor.

Feniculul poate regla tensiunea. Fiind o sursa foarte buna de potasiu, feniculul este ideal pentru a regla tensiunea arteriala sistolica. Acesta poate actiona ca si un vasodilatator si consumul sau regulat poate sa mareasca excretia de apa si de sodiu din organism pentru un efect hipotensor.

Feniculul este ideal pentru oase solide. Te ajuta sa lupti contra osteoporozei deoarece este bogat in fier, in calciu, fosfor si magneziu, dar si in zinc si Vitamina K, compusi care te ajuta sa protejezi eficient oasele.

Feniculul este diuretic. Un diuretic natural, feniculul poseda un bun echilibru intre potasiu si sodiu si poate activa excretiile urinare. Semintele sale sunt foarte utile pentru a trata calculii renali. Vara, pentru a lupta contra retentiei de apa, mizeaza pe fenicul.