Stil de viata

Regimul Violet- despre ce este vorba?

Vinete, struguri, coacaze, cartofi dulci…. adica fucte si legume in nuante de purpuriu pline de vitamine, de minerale si mai ales de antioxidanti. Dar si de fibre. Adica alimente in nuante minunate care iti vor doar binele.

Nu ai auzit pana acum vorbindu-se despre Regimul Violet? Regina faimosului efect yoyo, Mariah Carey a scapat de toate kilogramele acumulate in timpul sarcinii cu ajutorul fructelor si legumelor consumand doar fructe si legume in nuante de purpuriu.

De ce ar trebui sa consumi alimente in nuante de violet? Pentru ca o tonalitate de purpuriu este cea care indica faptul ca aceste fructe si legume sunt foarte bogate din punct de vedere nutritional. Violetul este garantia unui nivel foarte ridicat de antioxidanti benefici, precum licopenul, polifenolul sau quercentina. Deci aliati de pret pentru a preveni imbatranirea, impiedicand oxidarea arterelor, a cartilagiilor, a tendoanelor si chiar a pielii.

Iar unele fructe precum merisoarele sau coacazele pot impiedica si infectiile urinare.

Ce ar trebui sa consumi in cadrul unui regim violet? In primul rand, trebuie sa iti imbogatesti alimentatia in vitamine, fibre si antioxidanti, bineinteles. Trebuie sa renunti cu alte cuvinte, la alimentele slabe in fibre vegetale si vitamine. Consumand unele fructe si legume in nuante de violet, vei reusi sa iti reechilibrezi farfuria. Consuma mai ales vinete, mure, coacaze sau afine, anghinare, cartofi dulc sau morcovi in nuante de violet…

Dar daca vrei sa introduci incet dar sigur alimentele in nuante de violet la tine in alimentatie, poti consuma cateva coacaze la micul dejun, mai poti consuma la pranz un amestec de oleaginoase cu coacaze, delicios si sanatos.

Poti prepara si un suc smoothie sau un suc cu ajutorul unui storcator cu presare la rece. Iar la cina poti miza fara probleme pe vinete. Se pot consuma chiar si sub forma de supe.

Deci daca iti doresti sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa, trebuie sa iti colorezi la maximum farfurial. Pe langa cele cinci fructe si legume de consumat zilnic trebui sa consumi alte alimnete cat mai colorate.

Vei adopta si tu Regimul Violet? Cum ti se pare?