Stil de viata

Suferi din cauza constipatiei? Iata ce schimbari ar trebui sa faci la micul dejun

Toata lumea a suferit macar o data din cauza unor episoade neplacute de constipatie. Un inamic inconfortabil din cauza carora ne simtim mai grei, mai obositi sau mai apatici.

Constipatia ocazionala este destul de curenta si este cel mai adesea asociata cu sedentarismul, cu unele obiceiuri alimentare si chiar cu consumul de anumite alimente.

Dar problema poate deveni mai grava atunci cand devine cronica. Daca tine mai mult, doua sau chiar trei saptamani, aceasta poate sa devina cronica. Este necesar deci sa consulti un specialist sau sa faci unele schimbari la micul dejun.

Care sunt deci cele mai bune gesturi de adoptat pentru micul dejun?

Uleiul de masline si lamaia. Prima propunere este cea mai simpla, dar si cea mai economica- consuma o lingurita de ulei de masline si de suc de lamaie, dimineata pe stomacul gol. Remedii purificatoare, foarte puternice pentru a elimina toxinele din intreg corpul. Uleiul de masline este ideal pentru a stimula tranzitul si pentru a avea grija de colon. Alaturi de lamaie actioneaza pe post de cel mai bun laxativ care va curata peretii intestinelor si care va facilita absorbtia corecta a nutrientilor.

Fulgii de ovaz si painea integrala. Fibrele sunt cele mai importante pentru a lupta contra constipatiei, dar trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Cea mai buna optiune- sa mizezi pe tot ceea ce este natural. Adica pe fulgii de ovaz si pe painea integrala de secara, care te ajuta sa lupti contra constipatiei si sa ai grija de sanatatea ta.

Aloe Vera. Daca nu ai incercat pana acum acest remediu, ar fi momentul. Daca suferi din cauza constipatiei, pana la urma vei suferi si din cauza colitelor, a durerilor abdominale sau a greturilor. Daca vei consuma in fiecare zi o bautura naturala pe baza de aloe vera vei putea beneficia de efecte miraculoase chiar. Amestecat cu suc de portocale, sucul de aloe vera este cel mai benefic.

Kefirul, un probiotic digestiv. Kefirul este un aliment excelent pentru micul dejun. Este foarte usor de digerat si nu are efecte secundare pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza. In plus, kefirul este cel mai bogat in proteine si poate sa absoarba lactoza.